Jesteśmy z Panią, Pani Dyrektor!

Jesteśmy głęboko poruszeni informacją o rezygnacji Pani Małgorzaty Sujak ze stanowiska Dyrektor ZSO nr 2 w Legionowie. Panią Sujak znamy jako doskonałego pedagoga, osobę ciepłą i nade wszystko życzliwą uczniom. Zawsze najważniejsze było dla niej dobro wychowanków placówki i jak najlepsze prowadzenie szkoły czego dawała wyraz w swojej codziennej pracy. Pamiętamy jej poczucie humoru i zdrowy rozsądek w wielu, niełatwych sprawach.

Jeszcze bardziej przykra jest dla nas informacja o tle rezygnacji. Nie chcemy, aby wydarzenia ostatnich dni przyćmiły wszystkie lata ciężkiej pracy Pani Sujak. Sprawę Pani Wilgi H. pozostawiamy odpowiednim organom.

Mamy nadzieję, że nasz list choć trochę pokaże Pani Sujak, że nie jest sama i że w naszych sercach zawsze pozostanie wspaniałą nauczycielką, pedagogiem i dyrektorem szkoły. Mamy nadzieję, że szybko wróci Pani do zdrowia i nie zrezygnuje z pracy z uczniami – byłaby to niepowetowana strata. Prosimy pamiętać, że dla nas nie jest Pani tylko wspomnieniem ze szkoły, ale osobą której zawdzięczamy to, kim dzisiaj jesteśmy.

Matylda Durka-Bojarun    Skontaktuj się z autorem petycji