Kaplica w nowym szpitalu Pomnik Chrztu Polski w Gnieźnie

Aktualizacja: Nadal zbieramy podpisy mimo iż otwarcie już sie odbyło. Kaplica nie została nadal udostępniona.

W imieniu mieszkańców powiatu gnieźnieńskiego proszę o poparcie petycji w sprawie godziwego miejsca na kaplicę w nowym Szpitalu w Gnieźnie. W dniu 15 czerwca odbedzie się uroczyste otwarcie długo oczekiwanego szpitala w Gnieźnie. Zgodnie z projektem, który wygrał w przetargu, jest tam przewidziane miejsce na kaplicę z łatwym dostępem dla chorych i niepełnosprawnych. Włodarze tej inwestycji nie chcą przekazać tego miejsca zgodnie z wcześniejszym zamiarem i projektem. Obiecują kaplicę w innym miejscu, poza głównym, nowym budynkiem, gdzie dostęp dla ludzi chorych i niepełnosprawnych, jest wręcz niemożliwy. Taka koncepcja godzi w podstawowe prawa człowieka. Bardzo proszę o poparcie tej petycji dla dobra chorych i niepełnosprawnych, a także dla siebie. Przecież każdy z nas może się tam znaleźć.

Podpisując, upoważniam Maria do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.