Likwidacja bariery na DK-5 na wiadukcie A4 w Bielanach Wrocławskich

bariera.jpgŻądamy natychmiastowego usunięcia bariery na drodzę DK-5 na wiadukcie autostrady A4.

My mieszkańcy Bielan Wrocławskich, Tyńca Małego oraz pozostałych miejscowości w Gminie Kobierzyce wyrażamy zdecydowany sprzeciw postawieniu bariery ograniczającej ruch wyjazdowy z Bielan Wrocławskich w stronę Wrocławia na drodze DK-5 na wiadukcie nad autostradą A4. Postawienie tej bariery już zdecydowanie wyraźnie pogorszyło sytuację komunikacyjną we wsi Bielany Wrocławskie. W godzinnach porannych w ostatnich dniach korek niespotykanie dotychczas sięgał już ul. Kłodzkiej w Bielanach Wrocławskich.

Żądamy natychmiastowego usunięcia bariery również ze względu na bezpieczeństwo samochodów wjeżdżających na wiadukt od strony ul. Czekoladowej. Bariera jest w miejscu dużym zaskoczeniem dla kierowców i powoduje niebezpieczne sytuacje. Również wjazd na autostradę z tego samego kierunku w stronę Legnicy jest w tej chwili bardzo grożący kolizjami, ponieważ auta wjeżdżające z autostrady w stronę Wrocławia, mimo znaku podporządkowania nie stosują się do niego i nie wpuszczają kierowców.

Krzysztof Drozdowski - Sołtys Bielan Wrocławskich    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Krzysztof Drozdowski - Sołtys Bielan Wrocławskich do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.