Na Skraju czy na końcu świata? Warszawo, nie wstyd Ci takiej ulicy?

Do Zarządu Dróg Miejskich

Ul. Chmielna 120

Do Wójta Gminy Raszyn

Ul. Szkolna 2a

05-090 Raszyn

Szanowni Państwo Na granicy Warszawy i Raszyna biegnie ulica „Na Skraju”.

Jej nazwa dobrze oddaje jej charakter – leżąca na uboczu, zaniedbana, zapomniana. Jednocześnie tą ulicą codziennie jeżdżą setki osób: mieszkańcy okolicznych domów, działkowicze z leżących w pobliżu ROD-ów, kontrolerzy lotów pracujący na ul. Wieżowej, delegacje przyjeżdżające do PAŻP z całej Europy i świata, na szkolenia, konferencje itp., uczniowie i rodzice ze szkoły Eduventura i my, wolontariusze Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt na Paluchu oraz jego pracownicy. Wracają nią również do schroniska zwierzęta po operacjach w klinikach.

Stan jezdni od lat jest fatalny. Co roku, po sezonie zimowym łatane są kolejne dziury, co skutkuje tym, że obecnie jazda tą ulicą przypomina jazdę po wertepach wozem terenowym. Jako wolontariusze Schroniska Na Paluchu dojeżdżamy tą ulicą regularnie nawet kilka razy w tygodniu. Dla osób zmotoryzowanych oznacza to regularne wydatki na naprawę zawieszenia. Przypuszczamy, że podobny problem mają wszyscy użytkownicy drogi, łącznie z ZTM.

Zdajemy sobie sprawę, że kompleksowy remont drogi to objazdy i niedogodności, jednak mając na uwadze dużą liczebność jej użytkowników bylibyśmy bardzo wdzięczni za włączenie w/w ulicy w plan remontowy na bieżący rok.

Liczymy na to, że gmina Raszyn oraz ZDM są w stanie porozumieć się w sprawie remontu tej ulicy dla dobra jej wszystkich użytkowników.

Zwracamy się z prośbą o remont nawierzchni ulicy Na Skraju na całym jej odcinku w Warszawie oraz Raszynie.

Katarzyna Kostrzyńska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Katarzyna Kostrzyńska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.