NIE DLA BUDOWY DROGI NA RZESZOWSKICH WAŁACH!

My, mieszkańcy Rzeszowa, kategorycznie sprzeciwiamy się budowie drogi łączącej al. Kopisto z ul. Wierzbową (Most Tęczowy), przez którą utracimy kolejne, zielone tereny i która całkowicie zniszczy jedno z najbardziej klimatycznych miejsc w centrum miasta, jakim są rzeszowskie "wały" ‼

ZOSTAWCIE NASZĄ ZIELEŃ W SPOKOJU!

DLACZEGO TO ZŁY POMYSŁ❓
❌ dla nas rzeszowskie wały to miejsce święte, gdzie możemy odpocząć, miejsce gdzie ładujemy baterie, gdzie spotykamy się ze znajomymi, i gdzie w spokoju możemy trenować,biegać, jeździć na rowerze - po budowie równoległej drogi ich charater zmieni się całkowicie,

❌ koszt budowy drogi to 9 MILIONÓW ZŁOTYCH - za te pieniądze w tym miejscu można byłoby wybudować np. siłownię na świeżym powietrzu, a resztę środków przeznaczyć na renowację miejsc zielonych, których u nas jak na lekarstwo,

❌wbrew złudnym obietnicom miasta - droga ta nie rozładuje korków - wręcz przeciwnie - na wysokości mostu tęczowego ma powstać kolejna sygnalizacja świetlna, która całkowicie sparaliżuje tą część miasta. Już teraz w godzinach szytu cały tęczowy most stoi, pamiętajmy że po drugiej stronie - na wysokości ulicy Kopisto do ruchu włączyć będą się próbowali mieszkańcy HARTBEX, CAPITAL TOWERS wraz z nowym kompleksem na UWAGA 460 mieszkań - wyobrażacie sobie ten chaos? Bo my nie..

❌ droga ta w niczym nie pomoże, zabierze kolejne zielone tereny, które zostaną zabetonowane, a korki jak były, tak będą.

WALCZMY O OSTATNIE KAWAŁKI ZIELENI W NASZYM MIEŚCIE!

➡ PODPISZ PETYCJĘ DO WŁADZ MIASTA, NIE DAJ ZNISZCZYĆ NASZYCH RZESZOWSKICH WAŁÓW!

Miłośnicy rzeszowskich wałów    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Miłośnicy rzeszowskich wałów do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.