NIE dla poszerzenia granic miasta Zamość

Mieszańcy gminy Zamość wyrażają swój kategoryczny sprzeciw dotyczący poszerzenia granic miasta Zamość. Nie docierają do nas argumenty o pozyskaniu terenów inwestycyjnych, ponieważ miasto takie posiada i w żaden sposób ich nie wykorzystuje. Miejscowości wymieniane w Petycji posiadają jedynie zabudowę mieszkaniowa, dzięki której miasto pozyska gotowe podatki od nieruchomosci. Miejscowości te posiadają także wybudowane drogi, oświetlenie, wodociągi oraz kanalizację sanitarną, więc jest to gotowy zysk dla miasta, a nie jak mówi Pan Prezydent zobowiązania. Mieszkańcy uciekają z miasta, osiedlają się na wsi. Wnosimy o konsultacje społeczne z mieszkańcami GMINY! Zabrano nam prawo głosu, na siłę chcą włączyć nasze miejscowości do miasta!

Podpisując, upoważniam Mieszkanka gminy do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.