Nie dla przebudowy Bulwarów Słowackiego w Zakopanem

My, mieszkańcy ul. Bulwary Słowackiego w Zakopanem, oraz mieszkańcy i sympatycy Zakopanego wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec planu poszerzenia ul. Bulwary Słowackiego i otwarcia jej dla ruchu samochodowego w stronę ul. Broniewskiego. Bulwary Słowackiego są spokojną, cichą i malowniczą uliczką nad potokiem i taki jej charakter powinien zostać zachowany w interesie mieszkańców. W Zakopanem dosyć jest ulic opanowanych przez wszechobecny ruch samochodowy. Nie chcemy, żeby Bulwary Słowackiego stały się ulicą przelotową!

Apelujemy do władz Miasta Zakopanego o znalezienie skutecznego sposobu utrzymania ruchu pieszo-rowerowego na tym odcinku i o powstrzymanie wszelkich prac budowlanych (w tej chwili karczowane są już drzewa).

Adresaci:

Burmistrz Zakopanego

Pan Leszek Dorula

Pan Tomasz Filar

Składając podpis, uprawniam Jan Czarnecki do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.