Nie dla zamknięcia Oddziału Diabetologicznego w Lubinie!

W związku z coraz częstszymi informacjami o zamknięciu Oddziału Diabetologicznego w szpitalu MCZ w Lubinie MY PACJENCI WYRAŻAMY SWÓJ STANOWCZY I ZDECYDOWANY SPRZECIW  przeciwko łączeniu Oddziału Diabetologicznego dr n. med. Ireny Szykownej z Oddziałem Wewnętrznym przez Zarząd MCZ.

połączenie oddziału=likwidacja oddziału

Wszystkich zainteresowanych PROSIMY o poparcie i PODPISANIE się pod naszą petycją.
------------------
Lekarze oraz personel medyczny dzięki swojemu ogromnemu zaangażowaniu od ponad 20 lat funkcjonowania leczy tysiące ludzi nie tylko z regionu,ale i całej Polski. Personel to wyspecjalizowani lekarze diabetolodzy oraz pielęgniarki ze specjalizacją z diabetologii. Personel cieszy się uznaniem i zaufaniem pacjentów! Jest to bezcenne miejsce dla wszystkich chorujących na cukrzycę i ich rodzin.

Pacjenci są tam leczeni kompleksowo, według wypracowanych procedur, co jest rzadkością (dla pacjentów jest nawet edukacja o zdrowym odżywianiu!)

Jak władze szpitala mogą rozważać zamknięcie takiego Oddziału, który jest jedynym w regionie,a tylko jednym z dwóch na Dolnym Śląsku??? Mamy teraz jeździć do Wrocławia?

Jak można niszczyć wieloletnią pracę tak wielu lekarzy i pracowników medycznych, którzy swoja ciężką pracą, profesjonalizmem i empatią zdobyli nasze serce i zaufanie?

W związku z powyższym zdecydowanie SPRZECIWIAMY SIĘ PLANOM ZAMKNIĘCIA ODDZIAŁU DIABETOLOGICZNEGO W LUBINIE W SZPITALU MCZ PRZY ULICY MARII SKŁODOWSKIEJ-CURIE 66!

Pacjenci MCZ Lubin

Pacjenci Oddziału Diabetologicznego    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Pacjenci Oddziału Diabetologicznego do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.