ODDAJMY JORDANÓWKĘ MIESZKAŃCOM!

25 lat czekaliśmy na to, aż w końcu pawilon Jordanówki wróci w ręce miasta. Radość z jej odzyskania była jednak przedwczesna. Najpierw okazało się, że budynek jest w bardzo złym stanie technicznym i wymaga generalnego remontu, a ostatnio Pan Prezydent Jacek Majchrowski poinformował nas, że w budynku tym ma powstać muzeum sportu. To rodzi pytania o to, czy jest to jedyny i najlepszy pomysł na zagospodarowanie tego miejsca?

Jesteśmy przekonani, że po to dr Henryk Jordan stworzył swój park, by organizowano w nim zajęcia sportowe i półkolonie dla dzieci. Uważamy też, że najlepiej zachęcać dzieci i młodzież do trenowania sportu poprzez umożliwienie im spędzania aktywnie czasu. Stwórzmy na nowo miejsce spotkań. Wielu z nas pamięta bowiem jeszcze czasy, kiedy do Jordanówki chodziło się nie tylko po to, aby zjeść pyszne ciastko, ale również czasy, kiedy to było miejsce zabaw dla dzieci i młodzieży.

Dlatego apelujemy do Pana Prezydenta Majchrowskiego o przeprowadzenie konsultacji społecznych w sprawie zagospodarowania Jordanówki i uwzględnienie oczekiwań mieszkańców w przygotowanym projekcie remontu pawilonu.

Mieszkańcy KrakowaFB_IMG_16380891787261.jpg

Podpisując, upoważniam Funkcja Miasto do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.