Ogólnopolska petycja o odwołanie Rządu Donalda Tuska

W pełni Poważna a zarazem Legalna Akcja o charakterze pokojowym mająca na celu odwołać aktualne rządy p. Donalda Tuska.

Z racji że jesteśmy obywatelami Polski, mamy prawo do przeprowadzania petycji oraz odwoływania różnych ustaw sejmowych, partii itp. co zapewnia nam Konstytucja. W związku z niedotrzymaniem obietnic wyborczych z poprzednich wyborów, ciągłym bałaganem w Państwie Polskim, bumelanctwem Premiera i jego Ministrów, dopuszczeniem się pogwałcenia podstawowych praw jakimi są wolność słowa
My Polacy domagamy się odwołania rządu Premiera Donalda Tuska oraz rozpisania nowych wyborów parlamentarnych.

Ciągłe obiecywanie na wyborach o Cudach które do dnia dzisiejszego się nie spełniły, ciągłe podwyżki Cen Paliw, wzrost podatków a ceny pensji, emerytur, zasiłków wciąż te same! Panie Premierze zadajemy Pytanie... jak żyć w takim Państwie? Odpowiedź jest jasna - Nie da się! dla tego potrzebne są zmiany. Natychmiast!

-------------------------------------------------------------
W każdym mieście w Polsce, w każdym zakątku Polski zjednoczymy razem siły, zbierzemy wystarczającą ilość podpisów i obalimy aktualny rząd oraz rozpoczniemy nowe wybory! Gdzie sami zdecydujemy po poważnych przemyśleniach kogo wybrać!

"Ustawa z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym (Dz.U. z 2003 r. Nr 57, poz. 507). Rozdział 8, Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod REFERENDUM z INICJATYWY OBYWATELI, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500 000 osób mających prawo udziału w referendum"

Odwołać Tuska i jego Rząd    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Odwołać Tuska i jego Rząd do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.