Petycja dotycząca wywieszenia tęczowej flagi LGBT+ na budynku Uniwersytetu Wrocławskiego

Petycja do Władz Uniwersytetu Wrocławskiego.

W imieniu studetntów Uniwersytetu Wrocławskiego oraz mieszkańców miasta Wrocław, zwracamy się do Państwa z uprzejmą prośbą o wywieszanie tęczowej flagi LGBT+, w widocznym miejscu na budynku Uniwersytetu Wrocławskiego przy placu Uniwersyteckim 1. Swoją prośbę argumentujemy obecną sytuacją, która ma miejsce w kraju. Aktywiści społeczni zostają zatrzymywani przez policję i przetrzymywani są na komisariatach. Politycy partii rządzącej jawnie dyskryminują osoby nieheteronormatywne. Uważamy, że Uniwersytet cechuje otwartość oraz tolerancja, w związku z czym mamy nadzieję na pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.

Dołączamy wizualizacje flagiT-czowa-flaga-kolorowa-t-cza-flagi-pokoju-Banner-LGBT-Pride-LGBT-flaga-lesbijki-Gay-parada.jpg_q50_.jpg

Składając podpis, uprawniam Michał Woźnica do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.