Petycja o odebranie koncesji telewizyjnej stacjom TVN i TVN24.

tvn.png    Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji

Wnioskuję o odebranie koncesji telewizyjnej stacjom TVN oraz TVN24 w związku z nieprawidłowościami w ich funkcjonowaniu. Od kilku lat wszelkie wydarzenia polityczne są przez te stacje relacjonowane w bardzo stronniczy sposób. W programach informacyjnych pojawia się interpretacja zdarzeń wygodna tylko dla jednej opcji politycznej. Przez powyższe zachowania uwidacznia się zjawisko szczucia na siebie określonych grup społecznych, próba podsysania konfliktu, zwanego potocznie "WOJNĄ POLSKO - POLSKĄ".
Wszelkie informacje powinny być przecież przekazywane w sposób rzetelny, bez prób ich interpretacji i ukazywania tzw. "jednej strony medalu". Nikogo nie interesuje komentarz dziennikarza, jego głos, mimika, a mimo to, mają One duże znaczenie w wyrazie danego tematu.
Nie można się godzić również z zachowaniem takich dziennikarzy, jak Kuba Wojewódzki, który na wizji wkładał miniaturki polskich flag w atrapy psich odchodów. Zachowanie to godzi w Naszą narodową tożsamość i obraża każdego obywatele tego kraju.
Karygodną jest również próba seksualizacji dzieci i młodzieży, poprzez emitowania przekazów mogących mieć negatywny wpływ na prawidłowy rozwój nieletnich. Programy o tematyce: "Po co talent, po co szkoła - ja pozować będę goła!", "Jak imprezuje ćpunka z gimnazjum?", promujące niewłaściwe zachowania nie mogą być emitowane przed godz. 22:00, a właśnie takich praktyk dopuszcza się stacja TVN

Biorąc pod uwagę powyższe, wnoszę jak na wstępie.

Michał Chudzicki    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Michał Chudzicki do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.