Petycja o przywrócenie "wtorków dla kobiet" w Saunarium-Aquapark Wrocław

Petycja do Prezydenta Miasta Wrocław- Jacka Sutryk                                                                 oraz Prezesa Zarządu Aquapark Wrocław-Grzegorza Kaliszczak

O PRZYWRÓCENIE JEDNEGO DNIA W TYGODNIU TYLKO DLA KOBIET, ZWANEGO „WTORKI DLA KOBIET”, W SAUNARIUM – AQUAPARK WROCŁAW

do_petycji5.jpg

My wrocławianie i klienci Aquapark Wrocław domagamy się przywrócenia „wtorków dla kobiet” w Saunarium – Aquapark Wrocław i stanowczo protestujemy przeciwko przeniesieniu ich wyłącznie do „wioski saunowej”.
Przez wiele lat, raz w tygodniu we wtorki, kobiety (bez obecności mężczyzn) miały możliwość korzystania z całej strefy Saunarium, w tym m.in.:
- różnego rodzaju saun i biosaun
- łaźni parowych
- basenu chłodzącego w ogrodzie saunowym
- basenu Thalasso ze słona wodą morską i masażami
- basenu w ogrodzie saunowym z hydromasażami
- jacuzzi pod gwiazdami itd.
To wszystko umożliwiało paniom (naszym córkom, siostrom, żonom, matkom, babciom, dziewczynom) poczucie komfortu i relaksu w 100%.

Cykliczne „wtorki dla kobiet” były zorganizowane ze względu na potrzeby pań, gdyż większość z nich nie czuje się komfortowo nago w towarzystwie mężczyzn  i jest to bariera nie do pokonania. Nie jest to spowodowane kaprysem, czy jak twierdzą niektórzy, dyskryminacją panów.
W naszej rodzimej obyczajowości i kulturze większość kobiet nie jest w stanie obnażyć się publicznie w męskim towarzystwie. Każdy empatyczny mężczyzna potrafi to zrozumieć.
Nawet w zachodnich krajach, skąd przyszła moda koedukacyjna w tego typu obiektach, są rozwiązania umożliwiające kobietom komfortowe korzystanie        z Saunarium.
W Aquapark Wrocław „wtorek dla kobiet” był jedynym dniem w tygodniu,         w którym panie mogły skorzystać z tego miejsca i wypocząć bez skrępowania.
W pozostałe dni tygodnia Saunarium jest oblegane w większości przez mężczyzn, a kobiety to nikły procent.

Od 19 lipca 2022 r. dotychczasowa forma relaksu i korzystanie ze wszystkich atrakcji Saunarium została kobietom odebrana. Przeniesienie „wtorków dla kobiet” do „wioski saunowej”, gdzie są wyłącznie zwykłe, jednego rodzaju sauny i prysznice (bez reszty atrakcji) ograniczyło wielu paniom przestrzeń i możliwość pełnego relaksu.
Uwagi i komentarze dotyczące tej kwestii są ignorowane. Wszelkie zapytania spotykają się z brakiem odpowiedzi.

W związku z powyższym domagamy się przywrócenia „wtorków dla kobiet”       w całej strefie Saunarium.
Jesteśmy wrocławiankami i klientkami Aquaparku od wielu lat i mamy pełne prawo, aby nie lekceważono naszych potrzeb i traktowano nas z szacunkiem.
Chcemy wierzyć, że komfort wszystkich gości jest dla Państwa naprawdę ważny, a wyrazem tego będzie przywrócenie „wtorków dla kobiet” w dawnej formie.
Z niecierpliwością czekamy na podjęcie działań w tej sprawie.

Zachęcamy wszystkich mieszkańców Wrocławia i okolic, klientów Aquaparku Wrocław, do poparcia i podpisywania naszej petycji.
Razem możemy więcej!

Wrocławianie i klienci Aquapark Wrocław

Podpisując, upoważniam Beata do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.