Petycja o wyłączenie sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulic Oławska-Witosa

Drodzy Mieszańcy Miasta i Gminy Jelcz -Laskowice !

Wyłączyć sygnalizację pod Urzędem MiG !!!

Mieszkańcy - Kierowcy, rowerzyści, piesi !

Otrzymujemy od Was liczne prośby o interwencję w sprawie sygnalizacji świetlnej obok Urzędu Miasta i Gminy. Wszystkie Wasze głosy sugerują wprost konieczność jej wyłączenia na stałe, bowiem nie spełnia swojej zasadniczej roli, która winna polegać na zapewnieniu bezpiecznego i płynnego ruchu samochodów. Tymczasem codziennie, szczególnie w godzinach szczytu komunikacyjnego miasto praktycznie się zatrzymuje i tworzą się korki, a te wywołują stres i frustrację uczestników ruchu i praktycznie zatrzymują główną arterię miasta. Wobec przytłaczającej ilości głosów krytycznych postanowiliśmy działać. Jeśli jesteś za wyłączeniem sygnalizacji świetlnej przy Urzędzie Miasta i Gminy J-L podpisz niniejszą petycję. W ten sposób wezwiemy odpowiednie władze do działania w tej sprawie. Bez Państwa głosów będą tylko trwały bezprzedmiotowe i wielomiesięczne dyskusje bez praktycznych rozwiązań.

To Państwo możecie zmobilizować decydentów do podjęcie konkretnych działań w Waszej gminie.

Krzysztof Skrzydlowski Lukasz Dudkowski Tomasz Bajsarowicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Krzysztof Skrzydlowski Lukasz Dudkowski Tomasz Bajsarowicz do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.