Petycja ws. obniżenia cen biletów komunikacji miejskiej w Łodzi

Szanowna Pani Prezydent,

jako mieszkańcy Miasta Łodzi zwracamy się do Pani z apelem w następującej sprawie.

Domagamy się obniżenia cen biletów komunikacji miejskiej w Łodzi. Wierzymy, że komunikacja miejska powinna być tania, powszechnie dostępna i konkurencyjna względem transportu samochodami osobowymi. Obecne podwyżki cen biletów powodują zaś w naszej ocenie odwrotną sytuację. Jest to znaczny problem dla Łodzi i jej mieszkańców. Szczególnie, że wobec walki ze skutkami zmian klimatu to właśnie komunikacja miejska powinna być priorytetem.

Apelujemy o realizację naszego postulatu. Jednocześnie przypominamy, że za komunikację miejską w Łodzi odpowiadają władze Łodzi, nie zaś rząd lub inne instytucje.

List podpisali: Janusz Wdzięczak i inni (lista poniżej)

Janusz Wdzięczak    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Janusz Wdzięczak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.