Poparcie i uznanie dla p. Krysi z Klucz i jej ogrodu na osiedlu

FB_IMG_15972608102182.jpgFB_IMG_15972608149502.jpgFB_IMG_15972608073982.jpgFB_IMG_15972607982422.jpgPani Krysia to emerytowana nauczycielka, która nasze osiedle przemieniła w prawdziwy ogród botaniczny bogaty w rodzime gatunki. Wszyscy którzy widzą codzienne starania p. Krysi są pełni szacunku i uznania dla ogromu włożonej pracy. P. Krysia codziennie pielęgnuje kwiaty, przycina, podlewa (wozi wodę na specjalnym wózku z okolicznej rzeczki). Wkłada w to całe swoje serce. Niestety nie wszyscy p. Krysie szanują i doceniają jej starania. Ostatnio miał miejsce incydent, w którym pani wjeżdżająca na krawężnik koło posadzonych kwiatów oskarżyła p. Krysię, iż to jej wina nazywając ją "królową buszu". Zaangażowała w to władze administracji nakazując wycięcie kwiatów. Walczmy z brakiem szacunku! Jak można o kwiatki uszkodzić samochód? Poza tym są na osiedlu odpowiednie miejsca przystosowane do parkowania a nie koniecznie chodnik koło osiedlowych kwiatów. Pokażmy, iż wspieramy p. Krysie - wszyscy mieszkańcy osiedla Klucz ale i nie tylko! P. Krysia to cudowna kobieta a jej praca zasługuje na docenienie.

Składając podpis, uprawniam Justyna do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.