Poprawa bezpieczeństwa na skrzyżowaniu Traktu Brzeskiego i 1 Pułku Praskiego

Skrzyżowanie Traktu Brzeskiego i ulicy 1 Praskiego Pułku to jedno z najważniejszych skrzyżowań w Wesołej, a już na pewno na osiedlu Stara Miłosna. Niestety, jest to również jedno z najniebezpieczniejszych skrzyżowań, na którym dochodzi do wielu kolizji.
Mając na uwadze bliskie sąsiedztwo szkoły podstawowej nr 173 oraz przedszkola 434, we wrześniu 2019 apelowałam do Władz Dzielnicy o poprawę bezpieczeństwa w tym miejscu. Moja interpelacja została przekazana do ZDM, niestety, nie doczekała się odpowiedzi Zarządu.

Temat ten podnosiłam później jeszcze kilkakrotnie na Sesjach Rady Dzielnicy, stale będąc odsyłaną do ZDM. Ostatecznie, padła propozycja, abym wystosowała petycję do ZDM, co niniejszym czynię.

W załączeniu przedstawiam statystyki dot. zdarzeń drogowych na ww. skrzyżowaniu, które otrzymałam z WRD KSP. W tym roku doszło już do 5 kolizji, rekorodwych 13 miało miejsce 2016.

Apeluję, by to skrzyżowanie stało się priorytetem dla ZDM, zanim dojdzie na nim do tragedii.

Poniżej zdjęcia z kilku zdarzeń na tym skrzyżowaniu, interpelacja, odpowiedź z Biura Mobilności, statystyki z KSP. 121426976_3543784432344653_5205712073879625375_n1.jpg121326520_3543784185678011_8013687059539666689_n1.jpg02_09_2016.jpginterpelacja.jpgprzekazanie_do_zdm.jpgodp_biuro_mobilnosci.jpgksp.jpg

Karolina Piórkowska, Radna Dzielnicy Wesoła m. st. Warszawa    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Karolina Piórkowska, Radna Dzielnicy Wesoła m. st. Warszawa do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.