Protest-przeciwko-allegro-w-sprawie-wysokich-prowizji

Akcja wciąż trwa aż do skutku, zbiórka podpisów nadal aktualna.

Zaprotestujmy przeciw nadchodzącym podwyżkom prowizji 18 listopada, za wystawiane przedmioty na allegro. Pierwsze artykuły które pojawiły się w internecie przedstawiają zmiane cen prowizji w taki sposób, że niby to allegro wspaniałomyślnie obniża prowizje za wystawianie o 50%. Tymczasem prowizja za każdy sprzedany przedmiot wzrasta z 4% do nawet 6%, co w końcowym rezultacie przy 100 sprzedanych rzeczach daje nam wzrost opłat o kilkaset złotych. Podwyżki uniemożliwią funkcjonowanie i opłacalność sprzedaży wielu ludziom, którzy już teraz mają z tym problem. Portal allegro podwyższy swoje dochody co jest oczywiście w interesie tej firmy, ale my użytkownicy będziemy musieli zapłacić więcej - zarówno kupujący jak i sprzedający. Czy rzeczywiście allegro musi koniecznie podwyższyć opłaty bo utrzymanie serwisu kosztuje? Czy też może jest to zbyt pazerna polityka zarządu firmy? Każdy z nas może się przyczynić do tego, że tak duża firma może pójść nam zwykłym ludziom na ustępstwa, jeśli tylko nadamy odpowiedni rozgłos tej sprawie. Dla przykładu podaję artykuł w gazecie wyborczej, gdzie można przeczytać jak jedna osoba położyła na kolana Bank of America, który chciał wprowadzić 5 dolarów opłaty za karty debetowe. Link do artykułu: artykuł na stronie gazety wyborczej

Na wykopie można się wypowiedzieć w sprawie akcji protestacyjnej i sposobu przeprowadzenia skutecznego sprzeciwieniu się podwyżkom

http://www.wykop.pl/link/942407/protest-nadchodzacych-podwyzek-prowizji-na-allegro-ktore-nastapia-18-listopada/#voters link do protesu na wykop.pl

Zachęcam bardzo do podpisywania się pod petycją, a tym samym powalczenia o niższe ceny dla kupujących i niższe opłaty dla sprzedających na portalu allegro.

Gorąca prośba aby oprócz składania podpisów wklejać, co ważniejsze, gdzie się tylko da link do tej petycji. Jest to bardzo ważne aby nadać większy rozmach akcji. Dzięki dodatkowym linkom, tylko wtedy będzie można wykorzystać siłę internetu.

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.