Przejście na tryb zdalny na uczelni WSZUiE w Poznaniu.

Ze względu na zagrożenie związane z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, a szczególnie jego nowym wariantem Omicron, jako studenci WSZUiE w Poznaniu zwracamy się z prośbą o zmianę formy nauczania na zdalną. W dniu dzisiejszym Minister zdrowia RP zaapelował o przejście w tryb pracy zdalnej w związku z bardzo dużym wzrostem liczby zarażeń wariantem Omikron.
Wiele uczelni ogłosiło dziś przejście w tryb zdalny.
Podczas ostatniego zjazdu stacjonarnego większość z nas miała kontakt z osobą pozytywną, część osób zostało skierowane na kwarantannę, niektóre zachorowały.
Przejście w tryb online zminimalizuje ryzyko zachorowania, a tym samym zmniejszy zagrożenie życia kadry pedagogicznej, naszego i naszych rodzin.

Oliwia Maćkowiak    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Oliwia Maćkowiak do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.