Przystanek R przy Urzędzie Skarbowym w Gdyni

Drodzy współpasażerowie! :)

Proszę o poparcie w sprawie drobnej ale korzystnej zmiany w kursowaniu linii R na terenie Gdyni. Przystanki w ścisłym centrum to 'Armii Krajowej' a potem dopiero 'Hala', który jest oddalony od poprzedniego o blisko kilometr. Warto, aby R zatrzymywała się na przystanku, który i tak mija i który jest pomiędzy tymi wyżej wymienionymi - przystanek nazywa się 'I Urząd Skarbowy 01', mogłoby to funkcjonować na zasadzie przystanku "na żądanie".

Autobusowi zatrzymanie się tam zajmie raptem kilkanaście czy 20 sekund, a wiele osób na pewno z tego skorzysta. Rozładowałoby to też ruch na przystanku przy hali, gdzie niejednokrotnie ciężko jest wsiąść czy wysiąść z autobusu z uwagi na tłum ludzi na "halowych" przystankach w godzinach szczytu.

Pragnę zauważyć, że mimo, że linia R jest z nazwy linią pospieszną to i tak zatrzymuje się praktycznie na każdym przystanku, zarówno na Hutniczej jak i na obrzeżach Gdyni (Dąbrowa/Kacze Buki) - tym bardziej dziwi fakt, że R-ka nie zabiera pasażerów z przystanku przy US w ścisłym centrum Gdyni, chociażby tylko w systemie "Na żądanie".

Z góry dzięki za poparcie!

Składając podpis, uprawniam Jakub do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.