Druga szansa dla Malemosa i Vingi

Moi drodzy sprawa jest pilna i niecierpiąca zwłoki.

Na ostatniej sesji dnd kampanii "Klątwa Strahda" nasz szanowny DM dopuścił się aktu zakończenia żywota dwóch pięknych i cudownych bohaterów - łowcy krwi Malemosa oraz kapłanki Vingi.

Polegli stawiając czynny opór przeciwko wiedźmom dając szansę reszcie drużyny na bezpieczne opuszczenie młynu zagłady. Odeszli ratując towarzyszy dla których byli jak rodzice.

Tych dwoje los połączył w sposób niekonwencjonalny. Do świątyni Kelemovora, gdzie kapłanka Vinga pełniła swoją posługę trafił praktycznie nieżywy łowca krwi Malemos, który ucierpiał podczas walki z potężnym nieumarłym. Aasimarka o szlachetnym sercu i leczniczych zdolnościach cudem uratowała go przed przedwczesnym spotkaniem z mogiłą.

Od tamtej pory ich relacja zagęszczała się, a oni sami, choć nigdy tego nie przyznali, byli dla siebie przeznaczeniem od którego nie zamierzali uciekać.

Ich śmierć równa się utracie rodzinnego vibu w tej gotyckiej horror kampanii oraz sporą traumą dla graczy. Dlatego zwracam się do was z olbrzymią prośbą o wsparcie naszej inicjatywy. Im nas więcej, tym większa szansa, że nasz kochany Mistrz Gry odnajdzie w swoim serduszku, gdzieś pomiędzy bezbrzeżnymi pokładami kreatywności a informacjami zawartymi w podręczniku, miłosierdzie dla tych dwojga, tym samym uszczęśliwiając swoich graczy.

Niech Kelemvor ma was w swojej opiece!

Podpisując, upoważniam Avandine do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.