Przywrócenie kary śmierci za najcięższe przestępstwa

Szanowny Panie Premierze,

Zwracamy się do Pana o przywrócenie kary śmierci za najcięższe przestępstwa - zabójstwa, terroryzm. Nasz sojusznik Stany Zjednoczone do dzisiaj wykonuje wyroki kary śmierci za najcięższe przestępstwa. Zdecydowana większość Polaków popiera przywrócenie kary śmierci. Nie może mieć miejsca sytuacja, w której ktoś z premedytacją dokonuje morderstwa, a następnie wychodzi z więzienia za dobre sprawowanie i ponownie dokonuje zbrodni i czuje się bezkarna. Osoba skazana na dożywocie może zabijać współwięźniów, popełniać inne przestępstwa i surowszej kary już dostać nie może. Do kodeksu karnego powinna wrócić kara śmierci.

Kara śmierci odstrasza potencjalnych przestępców od dokonania morderstw i innych makabrycznych zbrodni, możemy uratować wiele ludzkich istnień przywracając karę śmierci.

Składając podpis, uprawniam Piotr do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.