RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU

Dzisiaj (tj. dnia 6.12.2011r.) w godzinach popołudniowych Prezydent miasta Poznania Ryszard Grobelny ogłosił oficjalne zamknięcie Młodzieżowego Domu Kultury w Poznaniu.
Powodem podanym przez prezydenta było zwiększenie finansów miasta w związk z EURO2012.
Jest to sytuacja absurdalna ponieważ w naszym mieście ,Poznaniu, istnieją zaledwie TRZY MDKi, a przykładowo w Krakowie jest ich około 30!!!
Najgorszy jest fakt, iż za kilka dni (około 3dni) radni miasta mają uchwalić budżet na rok 2012. Jeżeli w wydatkach na 2012rok nie zostaną uwzględnione wydatki związane z Modzieżowym Domem Kultury nr 2 w Poznaniu nie bedzie już o co walczyć!
Bardzo prosimy wszystkich mieszkańców Poznania, którzy podobnie jak my, pracownicy i podopieczni MDKu nr 2, uważają, że prawidłowy ROZWÓJ dzieci i młodzieży, jest nie możliwy bez podtrzymywania w nich kultury i uwrażliwiania ich na piękno sztuki (teatru, tańca, muzyki, sztuk plastycznych) by podpisali się pod tą petycją.

Dziś zamykany jest MDK, jutro szkoły, teatry, a za rok może muzea, ich miejsce zajmą hotele i centra handlowe!
Nie pozwólmy by KULTURA w Poznaniu umarła!

Składając podpis, uprawniam Hanna Rzeszut do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.