Realna Pomoc Dla Krakowskiej Gastronomii

Branża gastronomiczna zostala sparaliżowana przez koronawirusa. Tysiące ludzi straciło pracę, a właściciele restauracji ponoszą olbrzymie koszty związane z utrzymaniem lokali np. wynajmem, mediami itp. Wzorując się na przykładzie naszych sąsiadów z Litwy- miasta Wilna, w którym lokalne władze wydały pozwolenie dla barów i restauracji na bezpłatne wystawienie stolików na placach i ulicach, aby goście mogli korzystać z ich usług, jednocześnie zachowując zasady dystansu społecznego, zwracam się do Władz Krakowa o wydanie pozwolenia na zwiększenie przestrzeni ogródków bez konieczności ponoszenia dodatkowej opłaty. Tylko w ten sposób realnie jesteśmy w stanie reanimować nasze przedsiębiostwa! Proszę każdego o udostępnianie tej petycji.

zapraszam do polubienia mojej strony

Składając podpis, uprawniam Dawid Drwal do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.