Źródełka wody pitnej

Rafał Trzaskowski

Prezydent miasta stołecznego Warszawy

Szanowny Panie Prezydencie,

Apelujemy o umieszczenie większej ilości źródełek wody pitnej w Warszawie.

Jest to szczególnie ważne w okresie wiosenno-letnim, kiedy upały doskwierają najbardziej. Co więcej, w związku z kryzysem klimatycznym oraz tematem ochrony środowiska proponujemy rozwiązanie wiążące się z ograniczeniem zużycia plastiku w postaci plastikowych butelek. Zarówno mieszkańcy Warszawy, jak i turyści mogliby skorzystać z takiego źródełka np. aby uzupełnić bidon lub użytą już butelkę po napoju. Beneficjentem tego pomysłu byliby także nasi czworonożni przyjaciele, którym po długim spacerze, czy w upalny dzień bardzo przyda się miejsce, gdzie mogą bez przeszkód zaczerpnąć wody.

Za inspirację dla pomysłu posłużyły nam Włochy. Tam takie rozwiązanie jest powszechnie stosowane i świetnie się sprawdza. Uważamy, że Warszawa również jest na to gotowa. Głęboko wierzymy, że wspólnie uda nam się osiągnąć cel!

Z wyrazami szacunku,

Ewa Kozłowska, Hanna Różalska

Ewa Kozłowska, Hanna Różalska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Ewa Kozłowska, Hanna Różalska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.