Żądamy gwarantowanej ceny w wysokości 900 zł brutto/tona na pellet!

Poddębice, dn.. 23.06.2022

Kancelaria Sejmu
ul. Wiejska 4/6/8

Użytkownicy pelletu

Prośba o ustalenie gwaranatowanej ceny na pellet

"W ubiegłym roku kupowałem tonę pelletu za 900 zł, w tym roku ceny wahają się między 2 000 zł a 2 500 zł", "Wychodzi na to, że w tym momencie to będzie jedna z najdroższych form ogrzewania, a miało być tak ekologicznie

"Ustabilizowanie cen węgla i zwiększenie jego dostępności dla odbiorców indywidualnych to główny cel przyjętego 23 czerwca 2022 r. rządowego projektu ustawy o szczególnych rozwiązaniach służących ochronie odbiorców niektórych paliw stałych w związku z sytuacją na rynku tych paliw" - https://www.gov.pl/web/klimat/ustawa-gwarantujaca-ceny-wegla-i-zwiekszenie-jego-dostepnosci-dla-gospodarstw-domowych-przyjeta-przez-sejm

Prosimy aby ustawę rozszerzyć również o pellet.

Prosimy aby gwarantowana cena dla gospodarstw domowcyh/mieszkań została ustalona na poziomie ok. 900 brutto za tonę pelletu.

Dlaczego palący pelletem zostali pominięci w tej ustawie ?

Nas użytkowników piecy na pellet nie stać nas aby płacić 2000 zł i więcej oraz czujemy się zdyskrymiowani.

Karolina Łabajczyk-Mańka    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Karolina Łabajczyk-Mańka do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.