Sportowy Gocław Orlik im. Kazimierza Deyny przy al. Kumanieckiego

Prezydent m.st. Warszawy
Burmistrz Praga Południe m. st. Warszawy

PETYCJA
w sprawie budowy boiska typu orlik na Gocławiu
Niniejszym na podstawie art. 2 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 11 lipca 2014 r. o petycjach składam petycję w sprawie budowy boiska typu orlik na Gocławiu i wnoszę o podjęcie czynności celem wykonania powyższych działań.

UZASADNIENIE

Osiedle Gocław jest jednym z ostatnich miejsc na mapie Warszawy i Polski gdzie nie ma boiska typu orlik (o wymiarach 30m. na 60m. i sztuczną trawą z granulatem), gdzie dzieci mieszkające na ternie Goclawia (blisko 5 tyś.) i trenujace piłkę nożną w okolicznych klubach (blisko 500 dzieci), mogły rozgrywać mecze w ramach rozrywek PZPN. W chwili obecnej dzieci zmuszone są jeździć na Targówek, Wawer czy Pragę Północ.

Dlatego, my niżej podpisani zwracamy się do władz m. st. Warszawy oraz dzielnicy Pragi Południe o budowę  nowego boiska typu orlik o wymiarach minimum 30m. na 60m. z sztuczną trawą z granulatem na terenie osiedla Gocław Lotnisko przy al. Kumanieckiego.

Zważywszy na powyższe ta petycja jest uzasadniona i wnoszę jak w treści. Wyrażam zgodę na umieszczenie moich danych na stronie internetwej lub w innym miejscu publicznym, zawartych w petycji.

Lokalna Inicjatywa Gocław - Janusz Domalewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.