Sprzeciw likwidacji strzelnicy im. Żołnierzy Wyklętych usytuowanej w Skarżysku-Kamiennej przy ulicy Paryskiej 1

Szanowni Państwo, Mieszkańcy Skarżyska-Kamiennej i okolic, Drodzy Rodacy, zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie swoim podpisem a zarazem poparcia petycji, mającej na celu zachowanie strzelnicy im. Żołnierzy Wyklętych usytuowanej w Skarżysku-Kamiennej przy ulicy Paryskiej 1 obok zalewu Bernatka. Stowarzyszenie 13 Świętokrzyski Korpus Polskich Drużyn Strzeleckich (dalej 13 ŚKPDS ) dwa lata temu podjęło się wielkiego trudu, jakim był remont opuszczonej Strzelnicy na Bernatce przy ul. Paryskiej 1 w Skarżysku-Kamiennej. Strzelnica została gruntownie odnowiona, zbudowaliśmy potrzebną infrastrukturę a z każdym miesiącem poprawiamy jej funkcjonalność. Obecnie jest to jedyna tak dobrze prosperująca strzelnica w okolicy. Wielu Strzelców formacji pro-obronnych, funkcjonariuszy służb mundurowych z naszego miasta i okolic decyduje się na treningi właśnie pod bacznym okiem naszych instruktorów. Atrakcyjności dodaje fakt iż posiadamy dostęp do najnowszych rodzajów broni a profesjonalizm instruktorów i miła obsługa pozwala na udział w zajęciach na strzelnicy początkujących jak i bardziej doświadczonych strzelców. Strzelnica szybko stała się miejscem spotkań lokalnych sportowców, strzelców, środowisk patriotycznych oraz wydarzeń kulturalnych. Należy również podkreślić, że nie jest to obiekt komercyjny a główny nacisk działalności Strzelnicy im. Żołnierzy Wyklętych do poszerzanie świadomości obsługi broni, doskonalenie umiejętności strzeleckich oraz zwiększenie bezpieczeństwa i możliwości obronnych regionu.

Składając podpis, oświadczam, że zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do przedłożenia listy Prezydentowi M. Skarżyska Kamiennej oraz rozpoczęcia konsultacji społecznych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity z 2002r., Dz.U. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.)

13swietokrzyskikorpus@gmail.com    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).