Sprzeciw wobec "deweloperki" pomiędzy ul. Bronka Czecha a ul. Kamiennogórską w Sobieszowie

Szanowni Państwo, Sobieszów od zawsze był wolny od deweloperskiej zabudowy wielorodzinnej. Obecnie Urząd Miasta w Jeleniej Górze prowadzi prace mające na celu zmianę Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dla rejonów przy ul. Bronka Czecha a ul. Kamiennogórską w Sobieszowie tuż przy granicy Transgraniczango Centrum Turystyki Aktywnej oraz granicy Karkonoskiego Parku Narodowego. Obecny plan daje możliwość zabudowy tych terenów jedynie w postaci domów jednorodzinnych natomiast planowane zmiany mają na celu wprowadzenie zabudowy w postaci wielopiętrowych budynków wielorodzinnych. Planowana zabudowa to nawet 14m wysokości. Osiedla deweloperskie w Sobieszowie zaburzą charakter naszej spokojnej i cichej dzielnicy. Zasłonią widok na las. Zniszcza korytarze ekologiczne, którymi poruszają się zwierzęta. Doprowadzą do wzmożonego ruchu samochodów oraz zniszczą krajobraz. Sobieszów chce pozostać wolny od "deweloperki". W związku z powyższym wnosimy o pozostawienie zapisów obecnego Miejsowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego i dopuszczenie jedynie zabudowy jednorodzinnej na tym terenie. Szczegóły dotyczące zmiany Miejscowego Planu Zagospodarowanie Przestrzennego dostepne są na stronie:

Anna Korneć - Bartkiewicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Anna Korneć - Bartkiewicz do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.