Sprzeciw wobec likwidacji stadionu

PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA JASTRZĘBIE-ZDRÓJ

My, niżej podpisani mieszkańcy Jastrzębia-Zdroju jesteśmy bardzo oburzeni planami zapisanymi bez konsultacji z mieszkańcami Jastrzębia Zdroju w Strategii Rozwoju Miasta do 2020 r., dotyczącymi przeniesienia Stadionu Miejskiego na ul. Kościelną i zlikwidowanie dotychczasowego stadionu przy ul. Harcerskiej. Stadion Miejski przy ul. Harcerskiej jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych miejsc w naszym mieście, gdzie promowany jest sport i kultura. To tutaj, poza ligowymi meczami piłkarskimi, odbywają się imprezy, które przyciągają tłumy mieszkańców naszego miasta.

Czy likwidacja miejskiego stadionu służy rozwojowi sportu i kultury? Oczywiście, że nie! Dlatego też jako mieszkańcy Jastrzębia-Zdroju sprzeciwiamy się realizacji postulatu mającego na celu likwidację stadionu przy ul. Harcerskiej. Nie jesteśmy przeciwnikami nowego stadionu przy ul. Kościelnej, jeśli władze miasta uznają, że miasto na to stać, to niech taka inwestycja zostanie zrealizowana. Jednak bez likwidacji stadionu przy Harcerskiej. Stadion ten wymaga remontu, jednak z pewnością nie powinno się go likwidować!

Solidarna Polska Jastrzębie-Zdrój    Skontaktuj się z autorem petycji