Stop wycince drzew na ulicy Piłsudskiego w Szczecinie

Ja niżej podpisany/-a kategorycznie sprzeciwiam się wycince 7 dużych i zdrowych drzew na ulicy Piłsudskiego oraz 6 na Placu Szarych Szeregów w związku z planowaną inwestycją miasta Szczecina pt. "Przebudowa torowiska wraz z siecią trakcyjną w węźle Wyszyńskiego oraz placu Szarych Szeregów"

W każdym mieście drzewa, szczególnie duże i stare, generują wyjątkowo wiele korzyści dla mieszkańców - oczyszczają powietrze z zanieczyszczeń, produkują tlen, dają cień, stanowią izolację akustyczną. Ich bezrefleksyjna i prowadzona lekką ręką wycinka wiąże się z bezpośrednim negatywnym wpływem na zdrowie każdego z nas i estetykę miasta. Nie zgadzamy się na takie postępowanie!

Szczeciński Ruch Miejski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Szczeciński Ruch Miejski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.