STOP ZBRODNI NA GRANICY

STOP_ZBRODNI_NA_GRANICY_-_DO_PETYCJI2.jpg

My obywatelki i obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, oburzeni i zawstydzeni nieludzkim traktowaniem ludzi na polskiej granicy, wzywamy polskie władze do:

• natychmiastowego zaprzestania wywózek uchodźców do lasów
  • natychmiastowego wpuszczenia na granicę pomocy medycznej i humanitarnej oraz mediów
  • bezwzględnego szanowania prawa wszystkich migrantów do składania wniosków azylowych w dowolnym miejscu na granicy
  • niezwłocznego wycofania się z haniebnej ustawy stwarzającej pozory legalności bezprawnych deportacji.

Wzywamy funkcjonariuszy Straży Granicznej, Wojska Polskiego i Policji do bojkotu nielegalnych rozkazów. Przysięgaliście wierność Konstytucji, a nie przestępcom na wysokich stanowiskach. Zbrodnia popełniona na rozkaz jest zbrodnią, podobnie jak zbrodnia popełniona z ciężkim sercem. Pamiętajcie, że to, co robicie dzisiaj, nie przedawni się nigdy w waszych sumieniach.

Piotr Kwiatkowski, Stowarzyszenie Wolne Miasto Giżycko    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Piotr Kwiatkowski, Stowarzyszenie Wolne Miasto Giżycko do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.