SULECHÓW GMINĄ PRZYJAZNĄ ZWIERZĘTOM

80592444_2530915057150891_5495387625617358848_n.jpgSzanowni Państwo.

Nasza gmina corocznie uchwala program przeciwdziałania i zapobiegania bezdomności zwierząt. Środki finansowe skierowane są w szczególności na utrzymanie i leczenie zwierząt przebywających w schronisku. W żaden sposób nie rozwiązuje to problemu bezdomności zwierząt. Jedyną i skuteczną metodą przeciwdziałania bezdomności zwierząt jest  zmniejszenie jej populacji poprzez kastrację/sterylizację zarówno wolno żyjących kotów (kotka może mieć trzy mioty w roku, średnio po 3 maluszki) jak i zwierząt właścicielskich, (często przez nich porzucanych).  Wzrost kosztów związanych z utrzymaniem zwierząt w schronisku, w żaden sposób nie poprawia ich  sytuacji. Należałoby zadziałać zanim zwierzęta z Gminy Sulechów trafią do schroniska. Wprowadzenie czipowania również zwierząt właścicielskich pozwoli na ich identyfikację . Tylko skuteczne działania prewencyjne pozwolą na poprawę sytuacji zwierząt  i zmniejszenie stale  rosnących kosztów ich utrzymania w schronisku. BĄDŹMY GMINĄ PRZYJAZNĄ ZWIERZĘTOM. Czy jesteś za zwiększeniem środków finansowych  na kastrację/sterylizację zwierząt wolno żyjących oraz  objęciem  kastracją/sterylizacją  również zwierząt właścicielskich, wprowadzeniem czipowania w celu identyfikacji zwierząt ? Bardzo proszę o podpisy i UDOSTĘPNIANIE. TYLKO RAZEM MOŻEMY ZMIENIĆ LOS TYCH MNIEJSZYCH W GMINIE SULECHÓW. PROSZĘ PAMIĘTAĆ O POTWIERDZENIU ZŁOŻONEGO PODPISU, LINK WYSYŁANY NA PODANEGO E-MAILA.

Podpisując, upoważniam DOROTA do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.