Tak dla strefy dla zwierzaków na Zakrzówku

29 czerwca Rada Miasta Krakowa będzie głosowała nad regulaminem Parku Zakrzówek.

Walczymy o to aby wyznaczyć strefę gdzie zwierzęta domowe (psy) będą mogły wchodzić do wody. Dodatkowo chcielibyśmy wyznaczyć strefę wchodzenia do wody dla nurków, aby nie doszło do sytuacji gdy firmy organizujące kursy płetwonurkowe będą z całego terenu akwenu wypychać innych plażowiczów (nie-nurków)

Oto treści poprawek do regulaminu, które złożyła radna miejska Iwona Chamielec:

W "Zakazy" § 6. 1. w Pkt 17) z „kąpieli zwierząt lub wprowadzania ich do wody” zmienić na „kąpieli zwierząt lub wprowadzania ich do wody poza wyznaczoną do tego strefą”

W "Zakazy"§ 6. 1. po Pkt 22) dodać pkt 23) „wchodzenia do zbiorników wodnych poza wyznaczoną strefą w celach nurkowania ze sprzętem umożliwiającym oddychanie sprężonym powietrzem”

Paweł Bystrowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Paweł Bystrowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.