Wniosek o naprawę drogi powiatowej nr 3305D

W związku ze złym stanem technicznym nawierzchni na drodze powiatowej nr 3305D w miejscowości Niwa gmina Szczytna, powiat Kłodzki, woj. Dolnośląskie. My, niżej podpisani użytkownicy drogi uprzejmie prosimy o ujęcie ww. drogi w bieżących pracach remontowych i doprowadzenie nawierzchni do odpowiedniego stanu technicznego (wymiana asfaltu). Obecnie droga posiada liczne uszkodzenia, nierówności, które uniemożliwiają bezpieczny przejazd nawet przy poruszaniu się z małą prędkością. Drogą bardzo często poruszają się piesi (dorośli oraz dzieci) ponieważ nie ma chodnika co powoduje dodatkowe zagrożenie, szczególnie w czasie jesienno – zimowym (szybko zapada zmrok). Od kilku lat obserwuje się także większy ruch ponieważ została otwarta droga w kierunku Kłodzka przez Kamieniec. W związku z tym droga, która od dawna nie była remontowana zużywa się jeszcze szybciej. Nadmienia się, że droga nr 3305D jest jedyną drogą przez wieś, którą poruszają się mieszkańcy, turyści a także osoby, które przejeżdżają „na skróty” do swoich miejsc zamieszkania, pracy tzn.: Raszków, Wambierzyce itp.

Podpisując, upoważniam Marcin Legierski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.