Wniosek o wykonanie oprysków przeciwko komarom i kleszczom

Wnioskujemy o wykonanie oprysków na komary i kleszcze w Zielonej Górze. W parkach i miejscach rekreacyjnych, gdzie przebywają ludzie, szczególnie na Dolinie Gęśnika, Wagmostawie i wszystkich terenach na których występują liczne cieki wodne (źródełko, zbiorniki wodne), które stanowią największą wylęgarnie i siedlisko komarów.

Dodatkowo prosimy o zamontowanie budek lęgowych dla ptaków Jerzyków aby wsparły walkę z komarami.

Problem z komarami występuje w całej Zielonej Górze.

Informacje dla osób biorących udział w petycji:

Opryski są bezpieczne dla ludzi i zwierząt.

ZGK Zielona Góra: "Środki, którymi wykonuje się te działania, nie są szkodliwe dla ludzi i zwierząt, a opryski są wykonywane tym samym preparatem od lat. Do tej pory się on sprawdził.

Warto jeszcze dodać, że opryski robione są wieczorami i w nocy, żeby chronić pożyteczne owady, które nocą nie latają".

Mieszkańcy Zielonej Góry    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Mieszkańcy Zielonej Góry do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.