Zawiadomienie o wykroczeniu znieważenia Znaku Polski Walczącej

Pełnomocnik Monika Socha-Czyż

ul. Piotra Skargi 7 lok. 3

43-300 Bielsko-Biała

Bielsko-Biała, 28 lipca 2019 r.

Prokurator Generalny RP

Pan Zbigniew Ziobro

Zawiadomienie

o wykroczeniu na postawie art. 3 ustawy z dnia 10 czerwca 2014 r. o ochronie Znaku Polski Walczącej (Dz.U. 2014 poz. 1062)

W imieniu Towarzystwa Patriotycznego im. Jana Olszewskiego (NIP: 5472213616, REGON: 383866085) zawiadamiam o wykroczeniu dokonanym dzisiaj na portalu społecznościowym Twitter dokonanym przez posła na Sejm RP Piotra Misiło (@Piotr_Misilo) z Klubu Palamentarnego Platforma Obywatelska, które polegało na znieważeniu Znaku Polski Walczącej, vide: https://twitter.com/Piotr_Misilo/status/1155525914496774144

PW, Polska Walcząca – symbol w kształcie kotwicy, której człon w kształcie litery P symbolizuje Polskę, a ramiona literę W – walkę lub „kotwicę” – symbol nadziei na odzyskanie niepodległości Polski okupowanej przez nazistowskie Niemcy. Powszechnie stosowany w czasie II wojny światowej.

Poseł Misiło wpisał w/w chroniony symbol w kampanię homopropagandy i ideologię LGBT.

pw_misiło.jpg

Takie wykroczenie w interesie lewackiej ideologii i bieżącej walki politycznej wprost uderza w pamięć o Polakach, którzy zginęli w czasie ostatniej wojny światowej - bez względu na ich orientację seksualną. Żołnierze Polskiego Państwa Podziemnego nie walczyli przy tym o jakiekolwiek prawa czy wolności lewackich dewiantów. Zatem użycie Znaku Polski Walczącej ma na celu jedynie jego obrazę i kpinę z pamięci polskich patriotów.

Mając na uwadze zapisy Regulaminu Towarzystwa Patriotycznego im. Jana Olszewskiego domagam się ukarania posła Misiły i natychmiastowego wystąpienia do Marszałka Sejmu RP z wnioskiem o uchylenie w/w immunitetu w celu ogłoszenia mu zarzutów.

Monika Socha-Czyż

radna Sejmiku Województwa Śląskiego V kadencji

www.socha-czyz.pl

Monika Socha-Czyż    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Monika Socha-Czyż do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.