Zmiana cen biletów od sezonu 2012/13

My, niżej podpisani kibice KP Legia Warszawa, zwracamy się do Zarządu KP o znaczące obniżenie cen biletów na mecze piłkarskie rozgrywane na Pepsi Arenie w sezonie 2012/13.

Obecne ceny, które obowiązują od 2 sezonów, są stanowczo zbyt wysokie. Porównując ceny biletów do innych klubów piłkarskich w Polsce (głównie Wisły, ponieważ dysponuje podobną pojemnością obiektu) wypadamy fatalnie. Dostosowanie cen do zarobków w Warszawie nie do końca się sprawdziło. Dzięki takiej strategii nie potrafimy zapełnić 30 000 stadionu w 2mln mieście. W interesie Klubu powinno być zapełnienie obiektu na każdym meczu - im więcej ludzi tym potencjalnie więsze zyski z dodatków. Ceny dla studentów powinny być atrakcyjniejsze i traktowane w formie inwestycji na przyszłość.

Apelujemy o zmianę polityki Klubu względem kibiców mniej zamożnych. Dajcie szansę innym uczestniczyć w wydarzeniach klubu, któego herb nosimy w sercach.

Niżej podpisani