APEL DO TELEWIZJI TVP I TWÓRCÓW SERIALU "KORONA KRÓLÓW"

W związku z pojawieniem się informacji o opuszczeniu produkcji serialu historycznego "Korona Królów" przez jednego z jej czołowych członków, aktora wcielającego się w  rolę serialowego "Witolda" oraz spekulacjami medialnymi dotyczącymi informacji, jakoby planowany na styczeń 2021 roku przez Prezesa TVP Pana Jacka Kurskiego sezon 4 serialu "Korona Królów" może nie powstać lub format zostać znacząco odświeżony, wliczając w to zmiany w obsadzie głównych aktorów, w imieniu wszystkich fanów serialu składamy tę petycję.

Apelujemy do włodadzy stacji TVP oraz twórców serialu o pozostawienie go w ramówce TVP w niezmienionym lub tylko nieznacznie zmienionym składzie. My fani, pragniemy, aby w sezonie 4 "Korony Królów" w główne rolę nadal wcielali się ci sami aktorzy, znani z poprzedniego sezonu, który zyskał olbrzymią rzeszę wiernych odbiorcówi i cieszy się dużą popularnością w internecie. Sezon 3 w opinii wielu fanów to nowa, lepsza jakość serialu, który poziomem realizacji znacznie przewyższa poprzednie sezony i zadowalala wielu z Nas. Ewentualne zmiany w ekipie lub obsadzie dla wielu fanów są nie do zaakceptowania.

My, niżej podpisani, pragniemy, by fabuła 4 sezonu była kontynowana w dalszych odcinach bez znaczących zmian, a aktorzy, którzy dotychczas wcielali się w ukochane przez widzów postacie mieli możliwość dokończenia swoich ról.

Wyrażamy oburzenie na ewentualną możliwość zakończenia produkcji pomimo zapowiedzi na konferencji ramówkowej, iż bedzie on kontynuowany w 4 sezonie. Nie zgadzamy się również na zamiany w obsadzie serialu tak, jak to miało miejsce na przykład w serialu "Stulecie Winnych". Jeśli formuła serialu miałaby zostać zmieniona, Naszym Zdaniem, zmiany te powinny dotyczyć ewentualnej długości odcinków lub pory emisji bliżej "prime time".

Z wyrazami szacunku,

Fani i sympatycy serialu "Korona Królów".

Fani serialu "Korona Królów"    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Fani serialu "Korona Królów" do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.