Apel w sprawie zachowania nazwy Asseco Resovia Rzeszów

- Pan Marek Panek, prezes zarządu Asseco Resovia Rzeszów

- Wszyscy , którym nieobcy jest los klubu Asseco Resovia

Apel w sprawie zachowania nazwy Asseco Resovia Rzeszów

My, kibice Asseco Resovii, zrzeszeni w SSPS,  niezrzeszeni, mieszkający w Rzeszowie, na Podkarpaciu, w innych miejscach w Polsce, a także za granicą, ci którzy kibicują od niedawna i ci, którzy pamiętają sukcesy rzeszowskiej siatkówki w dawnych latach:

wyrażamy głębokie zaniepokojenie sporem w kwestii nazwy naszego klubu.

Dla nas ostatnie sukcesy Asseco Resovii są wzorcowym przykładem jak należy łączyć tradycję z nowoczesnością. Mamy świadomość, że z jednej strony bez odwołania się do wspaniałej resoviackiej tradycji o sukcesy i kibiców było by trudniej, a z drugiej strony nie były by one możliwe bez zaangażowania sponsora jakim jest firma Asseco.

Jednocześnie przypominamy, że istotną wartością naszego klubu są kibice. Niepowtarzalny klimat jaki tworzymy na meczach i poza nimi zachwyca wszystkich – nie tylko w Rzeszowie, czy na Podkarpaciu ale w kraju czy poza jego granicami. Zawodnicy czy trener przyznają, jak bardzo doping przyczynia się do zwycięstwa i nieraz dawali dowód przywiązania do jego kibiców. Toteż

mamy prawo by nasz głos został w tej sprawie uważnie wysłuchany.

Liczymy na to, że zainteresowani dojdą do porozumienia dla dobra klubu i miasta Rzeszowa.

Brak porozumienia byłby przegraną wszystkich.  Ci, którzy przyczynią się do korzystnego rozwiązania zasłużą na naszą wdzięczność.

Apelujemy, byśmy w nadchodzącym sezonie i w kolejnych mogli jeszcze bardziej gorąco dopingować  Asseco Resovię Rzeszów!

Andrzej Paulukiewicz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Andrzej Paulukiewicz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.