Dostęp do leku Viregyt K, badania, leczenie w Covid 19

Wezwanie skierowane do:

Prezesa Rady Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej Mateusza Morawieckiego,

Ministra Zdrowia Adama Niedzielskiego

Wzywam Rząd Rzeczypospolitej Polskiej do:

1.       Natychmiastowego interwencyjnego zakupu  leku Viregyt K  lub jego zamiennika tak, aby był on dostępny we wszystkich aptekach kraju do leczenia:

·         Choroby Parkinsona

·         Dyskinezy późnej u osób dorosłych

·         Grypy typu A oraz w innych chorobach spowodowanych wirusami w tym Covid    19 przez lekarzy praktyków

2.       Natychmiastowego cofnięcia ograniczeń, w możliwości ordynowania Viregyt K, wprowadzonych obwieszczeniem Ministra Zdrowia z dnia 30 listopada 2020r w Dzienniku Urzędowym Ministra Zdrowia Poz. 102 .

Dodatkowo wzywam do:

3.       Natychmiastowego zorganizowania, sfinansowania  i przeprowadzenia w trybie natychmiastowym badań dotyczących leczenia Covid 19 według sposobu Lekarza pulmonologa i pediatry Włodzimierza Bodnara  z Przemyśla i przy jego współudziale. Zaproszenia do badań dr hab. n. med. Cezarego Pakulskiego oraz prof. dr. hab. n. med. Konrada Rejdaka.

4.       Zorganizowania produkcji leku  Viregyt K lub jego zamiennika w Polsce

5.       Weryfikacji doradców rządu Rzeczypospolitej Polskiej doradzających w sprawie epidemii Covid 19. Obecni doradcy moim zdaniem nie wykorzystują wszelkich możliwości opanowania epidemii poprzez blokowanie możliwości leczenia lekiem Viregyt K.

6.       Przeszkolenia lekarzy POZ w sposobie leczenia Lekarza pulmonologa i pediatry Włodzimierza Bodnara oraz umożliwienie im leczenia pacjentów w Covid 19 od pierwszych objawów za pomocą Viregyt K lub jego zamiennika

Nie wykorzystanie możliwości leczenia chlorowodorkiem amantadyny jest moim zdaniem HAŃBĄ, NIEODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, ZANIEDBANIEM,  ZANIECHANIEM, które prowadzi do:

1.       Śmierci ludzi, której można uniknąć

2.       Powikłań pocovidowych, których można uniknąć

3.       Zamykania gospodarki, którego można uniknąć

4.       Chorób psychicznych ludzi zamkniętych w domach, depresji dorosłych, młodzieży oraz dzieci, których można uniknąć.

Dość bezsensownej śmierci Polaków zarówno fizycznej jak i psychicznej jak i gospodarczej!

Ugrupowanie PIS do wyborów startowało z hasłami słuchania ludzi.

TO JEST GŁOS LUDZI!

TO JEST GŁOS OBYWATELI!