Drzewa przy nowym Domu Kultury w Białobrzegach

Szanowni Państwo,

w imieniu osób związanych z Białobrzegami zwracamy się z prośbą o nasadzenia drzew przy projektowanym, nowym Domu Kultury w Białobrzegach. Zależy nam, aby zarówno dorośli, jak i mali Białobrzeżanie mieli do swojej dyspozycji przy placówce kultury przyjazną, zieloną, zacienioną przestrzeń. Szczególnie cenne okaże się takie miejsce w gorące, słoneczne dni, co znacząco poprawi komfort korzystania z miejsc publicznych.

Na opublikowanym przez Urząd Miasta i Gminy projekcie placówki (post z dnia 26 czerwca 2019) widać wykostkowany na szaro plac otoczony trawnikami. Brak tam zieleni, brak tam drzew. Zależy nam, aby w przestrzeni miejskiej było jak najwięcej drzew i zieleni, która w gorące dni jest na wagę złota. Wpisuje się ten pomysł w charakter Białobrzegów jako miasta zielonego, położonego w pięknej okolicy, dążącego do zainteresowania swoją ofertą turystów. Z pewnością kolejne zielone, zadrzewione miejsce na mapie przysporzy miastu, jego mieszkańcom - w tym przede wszystkim dzieciom i osobom starszym -  dużo radości i komfortu w życiu codziennym, czego nie spełni projektowana, wykostkowana przestrzeń.

biało.jpg

Mamy nadzieję, że Urząd Gminy wraz z Burmistrzem Adamem Bolkiem staną na wysokości zadania i na pierwszym miejscu postawią zdrowie i komfort mieszkańców swojego miasta.

Podpisując, upoważniam Anna Janicka do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.