PETYCJA W SPRAWIE EKRANÓW DŹWIEKOCHŁONNYCH NA OBWODNICY KRAKOWA

My, mieszkańcy południowo-zachodniej części Krakowa
domagamy się budowy ekranów akustycznych na obwodnicy Krakowa pomiędzy węzłami Sidzina – Zakopianka.

Żądamy poszanowania zdrowia i komfortu życia mieszkańców rejonów: Sidzina, Opatkowice, Dębniki znajdujących się w strefie bezpośredniego oddziaływania autostrady.

Naszym celem jest przekonanie urzędników, aby w trybie pilnym rozpoczęli działania mające na celu rozpoczęcie budowy ekranów dźwiękoszczelnych na wspomnianym odcinku.

Nasze rozgoryczenie determinuje fakt, że w pasie drogowym ustawinicznie wycina się drzewa i krzewy bez wymaganego zezwolenia w celu poprawy widoczności powstających billboardów. Brak naturalnej ochrony w postaci pasa roślinnego w sposób wyraźny zwiększa poziom hałasu, który nie jest do zaakceptowania.

Zaniechanie wybudowania ekranów akustycznych oznacza dla mieszkańców znaczne obniżenie komfortu życia, poprzez narażenie na ustawiczny, całodobowy hałas, oraz zanieczyszczenie powietrza.

Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi informacjami związanymi z prowadzonymi działaniami ukienunkowanymi na budowę ekranów na nasz profil facebookowy: www.facebook.com/EkranyDlaKrakowa

Mieszkańcy Sidziny    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Mieszkańcy Sidziny do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.