Zniesienie obowiązkowej matematyki na maturze
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Zniesienie obowiązkowej matematyki na maturze
abs. Liceum Jezuitów w Gdyni |
#1 Żałosna paplanina.2015-02-23 16:50To taki żart prawda? Banda idiotów nie potrafiąca poradzić sobie z prostym zadankiem z matematyki podstawowej, gdzie wystarczy potrafić dodawać, odejmować i mnożyć. Jak dla mnie powinno się podnieść progi zdawalności do 50% żeby potem wielcy uczeni humaniści nie musieli być utrzymywani przez państwo. |
drugoklasista |
#2 Brednie2015-02-23 18:18No tak, po co się uczyć jak można próbować znosić. Oby to nie przeszło. |
M. |
#3 Re: Żałosna paplanina.2015-02-23 20:59#1: abs. Liceum Jezuitów w Gdyni - Żałosna paplanina. Inteligencja a zdolności matematyczne to dwie różne rzeczy. |
sgsp |
#4 Re: Re: Żałosna paplanina.2015-02-24 14:50#3: M. - Re: Żałosna paplanina. Możesz nie używać wulgarnych słów tutaj na forum. Twoje odzywki są niestosowne. Nie wyzywaj innych od idiotów. Każdy ma inne predyspozycje i inaczej radzi sobie z różnego rodzaju przedmiotami. |
Gość |
#52015-11-26 08:22Podpisałam niniejszą petycję ponieważ troje mojego rodzeństwa zdało maturę za pierwszym razem, dlatego że uczyli się w systemie ośmioklasowym któryma ponoć powracać!, a który GWARANTOWAŁ w późniejszym Liceum brak matematyki na maturze... Ja niestety, bez mojej ani moich rodziców zgody musiałam iść do przeklętego Gimnazjum gdzie i tak doznałam wielu krzywd i upokorzenia ze strony rówieśników (o takich problemach mówi się dopiero od niedawna...!) ,więc moim zadośćuczynieniem, choćby po czasie... Jak i dla wielu, powinna być matura bez matematyki. Ponieważ moim marzeniem jest pójść na Studia i mieć wyższe wykształcenie a nie jakąś szkołę policealną!!!. PROSZĘ WSZYSTKICH, którzy są w takiej sytuacji jak ja aby się pod tą petycją podpisywali BO CZAS JEST BEZCENNY!. |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2016-02-16 19:14- Date of removal: 2016-02-16
- Powód usunięcia:
xyvz |
#7 zgadzam się na zniesienie obowiązkowej matematyki albo dajcie nam prawo wyboru2016-03-03 22:35również podpisałam niniejszą petycję gdyż sama ma problemy z matematyką i szczerze to nie wiem jak w przyszłości poradzę sobie z nią na maturze (nawet biorąc korepetycje bo bez nich to niemożliwe). byłoby mi łatwiej jak myślę wielu innym humanistom gdyby tej matematyki obowiązkowej jak ponad 20 lat temu nie było. teraz dla ludzi, którzy nie zdadzą na przykład matematyki na maturze to zamknięta furtka, brak przepustki na studia. i czym taki maturzysta zawinił? tym, że kuł dniami i nocami matę i jej nie zdał? ja również w przypadku jej nie zdania mam się pożegnać ze studiami? wolne żarty. matematyka powinna być OBOWIĄZKOWA na tych kierunkach gdzie jest wymagana, niezbędna a nie na wszystkich. humaniście ona się nie przyda na kierunku humanistycznym z którym wiąze przyszłość. inteligencja a zdolności matematyczne to właśnie jak już ktoś wspomniał dwie różne rzeczy. nie każdy logicznie myśleć potrafi, taka prawda. ja też należę do tych osób, bo szczerze to wolałabym napisać więcej tego polskiego niż tej matematyki na maturze. bezsens totalny. wszystko po to aby utrudnić maturzystom wstęp na studia. a ściągać też już się niesetety nie da jak było to kiedyś... reasumując: matematyka na maturze to totalne nieporozumienie. dajcie nam PRAWO WYBORU którego nie ma już od 20 bodajże lat |
Maciek |
#82016-04-10 21:44Znieść Maturę z Matematyki .JA chce iść na na awf ana awf poco Matematyka :( |
Gość |
#92016-06-27 13:27Bo to kompletna bzdura, żeby humaniści tracili czas na matematykę, która sprowadza się dla nich do zakucia i zapomnienia. |
Orzech |
#10 Re: podpisałem2016-08-09 16:13Właśnie przygotowuję się do poprawki z matmy ,angielski zwykły i rozszerzony zdałem najlepiej z całego rocznika ,polski i historię rozszerzoną powyżej 60 % a z matematyki zabrakło jednego punkta, i przez to nie pójdę na studia anglistyczne ,muszę brać korepetycje z których niewiele pamiętam bo tracę siły po kilku zadaniach z matematyki ,jak mamy mieć specjalistów w tym kraju skoro przez ten przedmiot na maturze zniechęcają się i zamiast dalej się uczyć biorą pierwszą, lepszą pracę !!! |
Licealista |
#11 Re: Żałosna paplanina.2016-09-04 20:40#1: abs. Liceum Jezuitów w Gdyni - Żałosna paplanina. I wice versa. Matura z matematyki to jeden wielki idiotyzm. Nie każdy ma zdolności żeby być wybitnym matematykiem. Obowiązek zdawania takiej matury jest nieporozumieniem. Przedmioty takie jak polski, jak najbardziej powinny być na maturze. Ale nie matematyka. Nie każdy ma zamiar w przyszłości wykonywać zawód z nią związany. A wiedzę która wystarczy do funkcjonowania na codzień opanowuje się już w podstawówce. Wystarczy Egzamin Gimnazjalny. Niech matematykę zdają ci którym będzie ona potrzebna na tym poziomie. Mi napewno nie. Większość rzeczy które są na maturze w większości nie są nigdy więcej użyte. Ciekawe ile osób na codzień używa wyrażeń algebraicznych albo trygonometri. Przypuszczam że niewiele. |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2016-09-29 07:06- Date of removal: 2016-09-29
- Powód usunięcia:
Hodujmy_debili |
#132016-09-29 07:13A ja proponuje znieść zupełnie obowiązkowe szkolnictwo. Po cholerę w ogóle sie uczyć ? Do czego to potrzebne ? Przecież mozna nie pracować... 500+ lub socjal za granicą. Na zmywaku też wiedza nie jest potrzebna. PRECZ ze szkolnictwem ;)
Matoły.... |
Gość |
#142016-11-19 21:04Podpisałam petycję gdyż w maju 2019 będę pisać maturę i nie zamierzam iść na studia powiązane z przedmiotami ścisłymi |
2 |
#15 Re: Żałosna paplanina.2017-01-03 23:29#1: abs. Liceum Jezuitów w Gdyni - Żałosna paplanina. Dodawanie i odejmowanie... Wyjdzie się z papierkiem i znajmością np logarytmu a nie bedzie wiadomo jak przykręcić śrubkę. Każdy powinien rozwijać się w preferowanej dziedzinie. Ja w takim razie mam prawo nazwać ciebie idiotą bo patrzę z mojej perspektywy-samolubnej. Żyj i pozwól żyć innym. |
Gość |
#16 Re: zgadzam się na zniesienie obowiązkowej matematyki albo dajcie nam prawo wyboru2017-05-03 09:21 |
Tegoroczny Maturzysta |
#17 Zgadzam się na zniesienie obowiązkowej matematyki.2018-07-10 17:23Zdawałem w tym roku maturę z matematyki i chciałem iść na studia w kierunku humanistycznym i nie mogę bo nie zdałem właśnie z tego przedmiotu i co ja w tym momencie mam zrobić zrezygnować ze studiów bo jakaś osoba napiszę, że nie umiem liczyć prostych zadań z matematyki... trzeba sobie zadać pytanie, ile tej matematyki humanista będzie używać w życiu bardzo znikomą ilość moim zdaniem, ponieważ większość z nas sięga teraz po kalkulator oraz dobrze wie, że są programy które teraz za nas liczą wszystko, a w życiu codziennym jak już ktoś napisał stosujemy matematykę która jest na poziomie szkoły podstawowej. Także zgadzam się na zniesienie matematyki... Dajcie nam wybór bo tak to osoby które są gorsze z matematyki ledwo zdają ją w szkole nie osiągną zbyt wiele i będą musieli iść do sklepu za 1500 złotych... |
XXX_331 |
#18 Podpisane2018-08-12 22:08Pisze mature w przyszłym roku i juz teraz zdaje sobie sprawe że na pewno nie zdam z matmy bo jestem slaby. Bardzo chce jak wiekszosc z was isc na studia ale moja droga zostanie zrujnowana tylko dlatego że nie urodziłem się matematykiem |
orion |
#19 Re:2018-10-21 21:59No włanie po twoim wpisie widać że hodujemy debili czego jesteś najlepszym przykładem... |
Mrek |
#20 Re: Żałosna paplanina.2018-10-21 22:05#1: abs. Liceum Jezuitów w Gdyni - Żałosna paplanina. Taki twardogłowy kołek jak ty, potrafi tylko cyferki dodawać , odejmować itd. To szczyt twoich intelektualnych możliwości. Skoro tak dobrze umiesz liczyć to rób ''karierę na kasie'' w dyskoncie tam twoje miejsce... |
RW |
#21 Re:2019-01-26 15:23 |
as |
#22 Re: nie zgadzam się2019-02-19 09:27#17: Tegoroczny Maturzysta - Zgadzam się na zniesienie obowiązkowej matematyki. Patrząc sie na takie rozumowanie to dlaczego matematyk, który umie liczyć ale słabo wychodzi mu pisanie wypracowan, ma pisać maturę z języka polskiego? Uważam, że podstawa czyli język polski, matematyka i język obcy powinien być na maturze i nie ma co obniżać poziom nauczania. |
Gość |
#23 Jesteś żenujący, proponuję znieść historię dla tych którzy interesują się tylko disco i piłką nożną2019-03-02 11:46 |
nick |
#24 Re: Podpisane2019-03-02 11:50Spróbuj się uczyć , to nie boli |
mono89 |
#25 Matematyka dla wybranych2019-03-03 19:51Jestem za zniesieniem obowiązku zdawania matematyki na maturze,gdyż będąc z natury humanistką nie mam nie tyle pojęcia o matematyce,a brak możliwości pomocy co do nauki tego przedmiotu,nie stać mnie na korepetycje,a maturę zdawałam kilka lat temu. I proszę nie obrażać naszego społeczeństwa,iż jesteśmy pseudodebilami,nie znasz sytuacji życiowej konkretnej osoby to nie komentuj Mam nadzieję,że matematyka zostanie zniesiona z obowiązku jej zdawania na egzaminie dojrzałości Pozdrawiam serdecznie wszystkich popierających petycje jak również osoby nie popierających.W imieniu wszystkich humanistów,którzy w latach ubiegłych nie zdali tegoż przedmiotu jak osoby przed którymi matura mówię jedynie ,, trzymajcie kciuki o pozytywne rozpatrzenie Naszej Walki jak by to ująć o Naszą przyszłość.W końcu to My jesteśmy przyszłością i Warto,aby Nasz Rząd,Nasza Ojczyzna Nas wspierała ,a kiedyś i My nie zapomnimy o WAS Pozdrawiam z Radomia |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja przeciwko wycince alei wiązów i klonów na ul. Wojska Polskiego
1259 Utworzone: 2025-05-03
Petycja o zrównanie wieku emerytalnego
121 Utworzone: 2025-05-04
Petycja w sprawie zabytkowej wiaty Szczecin-Pogodno
214 Utworzone: 2025-05-10
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
2626 Utworzone: 2025-04-16
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
2859 Utworzone: 2025-04-10
WNIOSEK MIESZKAŃCÓW O PODJĘCIE PRAC NAD MIEJSCOWYM PLANEM ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO
81 Utworzone: 2025-05-12
Przywrócenie do użytku linii kolejowej 176 Racibórz Markowice -- Olza
169 Utworzone: 2025-05-09
Stop przemocy wobec medyków - medyczna niebieska karta, rejestr agresywnych pacjentów teraz!
12465 Utworzone: 2025-04-29
Wyżywienie w placówkach szkolnych i przedszkolnych w gminie Grodzisk Mazowiecki 2024/2025
428 Utworzone: 2025-05-08
#RatujmyFyrtel
5540 Utworzone: 2025-04-30
Petycja w sprawie objęcia ochroną Stawów Podgórzyńskich
2049 Utworzone: 2025-05-03
Przedszkola Publiczne Zagrożone
5133 Utworzone: 2024-11-18
Nie tędy droga Elblągu!
78 Utworzone: 2025-04-30
Petycja do Prezydenta Miasta Biała Podlaska o usunięcie flagi Ukrainy z budynku urzędu
346 Utworzone: 2024-11-23
Wniosek o przywrócenie połączenia lotniczego Kraków (KRK) - Reykjavik (KEF) Request for the Reinstatement of the Kraków (KRK) - Reykjavik (KEF) Flight Connection
87 Utworzone: 2025-05-11
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2575 Utworzone: 2025-03-04
Petycja w sprawie sprzeciwu wobec zamknięcia oddziałów ginekologiczno-położniczego oraz noworodkowego w Szpitalu w Gostyniu
2631 Utworzone: 2025-05-06
Nie dla sprzedaży terenu Parku Rozkówka w Będzinie! - List Otwarty
362 Utworzone: 2025-05-07
DOŚĆ PARALIŻU KOMUNIKACYJNEGO PRZY MC DONALD`S W WESOŁEJ!! ŻĄDAMY PILNEJ PRZEBUDOWY SKRZYŻOWANIA TRAKTU BRZESKIEGO I UL. PIŁSUDSKIEGO AŻ DO SULEJÓWKA!!
702 Utworzone: 2025-04-28
Wprowadzenie dyżurów nocnych Straży Miejskiej w Łomiankach
133 Utworzone: 2025-05-03