Pałacyk Konopackiego dla lokalnej społeczności
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
"rozumiejąc" nie znaczy "podzielając". jeśli ktoś ma potrzebę, to niech upamiętnia, ale nie w pałacyku!
Muzeum?
Podpisałam petycję, ponieważ od dawna czekam na dom sąsiedzki w Pałacyku, ale na pewno nie popieram tej petycji w części dotyczącej otwierania jakiejkolwiek, gdziekolwiek, oddzielnej placówki muzealnej dotyczącej żołnierzy wyklętych.
Mieszkam na przeciwko i chciałbym,żeby moje dzieci mogły w końcu wyjśc z domu i zrobić coś konstruktywnego,a nie latać po gównach.
mieszkam w najbliższej okolicy, to miejsce aż prosi się o to, żeby zintegrować lokalną społeczność. Czy radni sądzą że młodzież pójdzie do muzeum? Czy nie chętniej skorzystałaby z możliwości twórczej espresji pod okiem fachowców? W pobliżu mamy szkołę muzyczną do której chodzą dzieciaki można byłoby organizować koncerty, starsi też chętnie przyszliby posłuchać albo sami pomuzykować. Dzielnica się zmienia i niech to będzie zmiana na lepsze na przyszłość a nie ciągłe oglądanie się wstecz.
Dla radnych "wielbicieli historii" mam pytanie: dlaczego nie zabiegają o rewitalizację ulicy Stalowej? Tyle pięknych starych kamienic tam się marnuje. To też jest kawał historii do uratowania.
pozdrawiam sąsiadów
Pozdrawiam Serdecznie :)
| This discussion has been closed. |