Petycjeonline.com

Myśliwy to nie morderca przyrody, to nie szkodnik.

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#601 Jan 28, 2016, 07:12
W naszym środowisku, jak w każdym innym jest cały przekrój charakterów ludzi, jak w każdej innej Społeczności. My myśliwi krzewimy tradycję i etykę łowiecką minimalizując w ten sposób występki nieetycznych myśliwych. Jest to proces stały i odwieczny. Jednak te marginalne przypadki w dobie dostępności środków przekazu i wszędobylskiej głupoty szybko są nagłaśniane, co zaciera prawdziwy obraz myśliwego,jako człowieka opiekującego się przyrodą i realizującego zadania gospodarcze i hodowlane w imieniu naszego państwa. Upowszechniany krzywdzący obraz myśliwego jest nieprawdziwy, bowiem my, jak żadna inna grupa ekologów, cz też pseudoekologów wkładamy własną pracę i pieniądze w poprawę dobrostanu dzikożyjącej zwierzyny, z której część musimy pozyskać zgodnie z określanymi corocznie przez państwo planami łowieckimi.
Rozumiemy społeczny sprzeciw przeciwko zachowaniom nieetycznych kolegów rozpowszechnianych przez równie nieodpowiedzialnych internautów i sami się temu sprzeciwiamy! Ale przecież nikomu przy zdrowych umysłach nie przychodzi do głowy likwidować Kościół z powodu nieetycznego zachowania kilku księży, czy też zakazać ruchu na drogach z powodu marginalnych ilości karygodnych zachowań niektórych uczestników ruchu, chociaż ich zachowanie wywołuje fatalne skutki... Dajcie nam samym możlidwość naprawy wypaczonego obrazu o nas, a my dowiedziemy, że wielowiekowa narodowa tradycja, która była chlubą całego naszego narodu zasługuje na powszechne zrozumienie i szacunek dla tego, co nakładem własnych sił i środków dla ojczystej przyrody robimy. Jan Buczek KŁ 24 ŻBIK w Iłowie.
Gość#602 Jan 28, 2016, 08:16

Ponieważ jestem miłośnikiem przyrody.

Gość#603 Jan 28, 2016, 09:10
Nie dajmy się
Gość#604 Jan 28, 2016, 09:11
DARZ BÓR
Gość#605 Jan 28, 2016, 09:49
Jestem myśliwym od wielu lat, łowiectwo to nie tylko polowanie, ale przede wszystkim obowiązek, ochrona przyrody, tradycja i kultura naszych Przodków.
Dr med. Artur Salomon
Gość#606 Jan 28, 2016, 09:54
Ustawa jest niezbędna aby myśliwi mogli działać i chronić środowisko i zwierzęta.
Gość#607 Jan 28, 2016, 10:08
Bo już mam dość wysłuchiwania i szkodniczego działania organizacji pseudo ekolicznych. To są zorganizowane grupy przestępcze działające by wymuszać pieniądze od ludzi i przedsiębiorców. TO są szkodniki żerujące na Państwie Polskim i jego Obywatelach. Przykładem np akcje adoptuj drzewo, konia itp. Podrzucania martwych okazów prawnie chronionych, wykazywania bytowania różnych zwierząt by utrudnić gospodarkę. Pozdrawiam leśnik
Gość#608 Jan 28, 2016, 10:26
Ponieważ pokazuje prawdę o myślistwie
Gość#609 Jan 28, 2016, 11:32
Jestem myśliwym przyrodnikiem inie jestem obojętny na Polskie Łowiectwo o wielkiej tradycji i kulturze ponieważ ma wielkie wartości
Gość#610 Jan 28, 2016, 12:15
Myślistwo, to tradycja i to w dobrym znaczeniu tego słowa
inka#611 Jan 28, 2016, 13:05

Re:

#2: th - To co wyczyniają myśliwi woła o pomstę do nieba.Mam nadzię ,że dosięgnie ich należyta kara za znęcanie się nad zwierzętami!!!!

Agnieszka#612 Jan 28, 2016, 13:08

Re:

#3: -  Myśliwi ,to agresywni ludzie,którzy czerpią radość z zabijania.Dziś sarna,jutro pies ,pojutrze człowiek.To są MORDERCY!!!

ADA#613 Jan 28, 2016, 13:09

Re:

#610: -  Tradycja w mordowaniu i znęcaniu się .Nie ma przyzwolenia w XXI w na takie praktyki!!!!

Gość#614 Jan 28, 2016, 15:26
chciałbym aby dało to początek zmian w prawie łowieckim w kierunku modelu niemieckiego lub czeskiego
Gość#615 Jan 28, 2016, 15:39
Piękna petycja, mam nadzieję, że ktoś zrobi w końcu porządek w sprawie wizerunku POLSKIEGO łowiectwa.
Gość#616 Jan 28, 2016, 16:40
Jestem myśliwym od 46 lat. Wiem ile czasu i pracy wkładam w łowiectwo i dobro naszej ojczystej przyrody. Dbam nie tylko o zwierzynę łowną, ale także o gatunki chronione. Dziwi mnie jednak, że Państwo nie ingeruje w ataki pseudo-ekologów. Ciekawy jestem skąd czerpią środki na tą fałszywą propagandę?
Z myśliwskim pozdrowieniem Darz Bór!
Gość#617 Jan 28, 2016, 16:43
Bo polska przyroda wymaga ochrony a nie dywagacji medialnych szczególnie obcych ludzi ochrinie przyrody.
Gość#618 Jan 28, 2016, 16:45

Re: Re:

#612: Agnieszka - Re:  

Nie masz pojęcia co to jest myślistwo, ochrona przyrody, gatunku...następnym razem zastanów się nad takimi wyzwiskami...takich jak ty powinni karać!!!!

Gość#619 Jan 28, 2016, 16:55
Jestem wnukiem leśnika i myśliwego. Wiem ile czasu poświęca mój dziadek na dbanie o zwierzynę. Łowiectwo to nie tylko polowanie. Osoby które nie wiedzą o co chodzi w tym temacie nie powinny w ogóle się wypowiadać.
Darz Bór!
Gość#620 Jan 28, 2016, 17:39
Bo JESTEM MYŚLIWYM i wiem czym się zajmujemy i co robimy dla środowiska naturalnego.
Gość#621 Jan 28, 2016, 17:47
Jestem myśliwym od 35 lat i uważam że uwagi wygłaszane pod adresem myśliwych są oszczerstwami za które trzeba tych ludzi ( idi......... ) postawić przed sądem i uświadomić ich co to jest prawidłowa gospodarka łowiecka . Ciekawe co powiedzą rolnicy gdy zabraknie tej gospodarki i myśliwych .
alan#622 Jan 28, 2016, 18:33

Re: Re:

#612: Agnieszka - Re:  

To co napisałaś świadczy o tym, że sama przejawiasz wysoki poziom agresji, bezpodstawnie oskarżając myśliwych. Skoro dzisiaj bez zastanowienia i postaw oskarżasz innych, to kto zagwarantuje, że jutro nie postanowisz fizycznie eliminować "morderców" najpierw myśliwych, później kierowców (bowiem samochód też może stanowić narzędzie mordu) a na końcu dzieci, aby nie wyrośli z nich "mordercy".....

Gość#623 Jan 28, 2016, 18:52
Myśliwi za własne pieniądze w spierają przyrodę Polską i nikt się nie pyta czy stać ich na to . Dla dobra zwierzyny leśnej poświęcają swój cenny czas pieniądze i zdrowie .
Gość#624 Jan 28, 2016, 18:54

Myśliwi za własne pieniądze w spierają przyrodę Polską i nikt się nie pyta czy stać ich na to . Dla dobra zwierzyny leśnej poświęcają swój cenny czas pieniądze i zdrowie .

This comment has been removed by the person who wrote it.