Apel do Ewy Kopacz ws.rozpowszechnienia informacji o referendum 6 września
Skontaktuj się z autorem petycji
Dlaczego do tej pory nic nie zrobił w celu edukacji społeczeństwa Polskiego na temat Jednomandatowych Okręgów Wyborczych !
Inne kraje jak np.Nowa Zelandia _ ich rząd prowadził we wszystkich mediach TV itp kampanię referendalną przez 1,5 roku !
Można zadać tylko jedno pytanie ,czy polski rząd szanuje ,dba ,liczy się ze zdaniem polskich obywateli ?
Ważne jest jaką ordynację będzie miała Polska w wyborach do Parlamentu, bo obecna ogranicza, w sposób katastrofalny, kandydowanie niezrzeszonym w partiach wyborcom!
Re:
przecież edukacja obywateli w tej sprawie byloby kręceniem bata na własny tyłek. Oni sie bija tego jak ognia. Zachecajmy wszystkich by szli na referendum.
Jak referendum upadnie to juź nigdy nie wezmę udziału w wyborach parlamentarnych :-(
Petycja w/w w sprawie JOW , jest w pełni adekwatna do moich poglądów odnośnie podmiotowości jednostki ludzkiej i znaczenia tak ważnych dla naszego Kraju i Obywateli uzasadnionych oczekiwań . W myśl danego nam Konstytucyjnego przywileju do wolności decyzji i demokratycznego wyboru mamy prawo domagać się bezstronności i obiektywizmu w postępowaniu kompetentnych przedstawicieli naszego Rządu . A zatem popieram petycję w całej rozciągłości i z wzajemnym szacunkiem oczekuję zadowalającej reakcji dla siebie i całego narodu Polskiego.. POLKA - Jolanta Babiarz
Już w drzwiach biura budowy Pani Barbara Piasecka zapytała kto tu najwięcej wie i teraz mógłby odpowiadać na wszystkie pytania dotyczące budowy. Ówczesny kierownik koordynator Franciszek wyznaczył do tego zadanie oczywiście majstra Andrzeja Maja.
Sam nie czuł się na tyle silny i pewno bał się przy tak ważnym Gościu kompromitacji. Kolega Andrzej doskonale wywiązał się z zadania, poradził sobie z każdym nawet podchwytliwym pytaniem. Pani Piasecka okazało się z wykształcenia historyk sztuki była doskonale przygotowana wcześniej do zwiedzania krakowskich Sukiennic w czasie ich rewaloryzacji. Sporo już wiedziała o budowie na pewno od swojej od bratanicy .Tak jak z każdym trudnym tematem ,który jak zawsze pojawia się na początku jakiegoś zadania, tak na każdej budowie pojawiają się problemy różnej wagi już z chwilą otrzymania ostatecznego projektu .W pośpiechu naszego życia prawie nigdy/a w Polsce w szczególności/żaden projekt nie jest perfekcyjnie dopracowany przez projektantów. W tym szczególnym przypadku przez Biuro Projektowe Pana Profesora Kadłuczki-który zawsze tytułował naszego majstra Andrzeja cyt. "panie inżynierze". ...Mógłbym jeszcze dalej ciągnąć tą opowieść inżyniera budowlańca i może to kiedyś zrobię...Ale wróćmy do dnia dzisiejszego tj 27.07.2014 r. Data jak każda inna. Świat jest pełen niepokojów; Turcja w kłopotach, nasi przyjaciele Grecy w opałach, w części ostatnio z winy pani kolegi Donalda ,który mocno ich atakuje wielokrotnie zawracając ich Premiera z drogi. Grecy nazywają przewodniczącego Tuska cyt.:”Lokajem pani Merkel”,a kolega Miltiades z Aten nawet nazwał go cyt."szarlatanem" ,A u nas "sza" nikt o tym nie pisze, nikt o tym nie mówi,nawet ksiądz Dyrektor ,który wg mnie robi tyle wspaniałych rzeczy-starszym dostarcza modlitwę ,a młodzież kształci w swojej wg mnie wspaniałej Wyższej Szkole Technik Medialnych w Toruniu. Ta Jego młodzież już "zamiata" bo współtworzą wyśmiewaną przez pana "Starszego gówniarza" Adama Michnika ,który to przywłaszczył sobie tytuł do naszej ongiś Gazety Wyborczej .
TV TRWAM -Informacje u księdza Dyrektora Rydzyka nie tylko są dziś dużo bardziej wiarygodne od Wiadomości, Faktów i Informacji Solorza, ale i pogoda na dzień następny zawsze się sprawdza- i to jest fakt. Ksiądz Dyrektor nie straszy nas społeczeństwo codziennie ciężkimi chorobami, a przeważnie chorobami dzieci, aby podprogowo dać nam informacje: cieszcie sie jak macie, bo możecie mieć gorzej, możecie mieć chore dzieci. Takie chore dziecko miał kiedyś Paweł Kukiz, jak pognębiony Ojciec szukał wtedy sobie pomocy, a że w środowisku w którym ciężko pracował i pracuje miał też kolegę Maleńczuka tego co nie poszedł za czasów generała W.J. do wojska w pewnym momencie był to alkohol.
Czy czyniliśmy z tego powodu zarzut nieodżałowanemu i najlepszemu w dotychczasowej "wolnej"Polsce Ministrowi Zdrowia śp Zbigniewowi Relidze ,że w ciężkim stresie zajrzał do kieliszka. Paweł Kukiz bardzo szybko otrząsnął się ,mając przyjaciela Rodziny Kukizów ks.Tadeusza Zaleskiego Isakowicza to nie było trudne. Paweł Kukiz wyśmiewany przez wasze "propagandowe tuby" zwyciężył z chorobą swojego dziecka. Zwycięży też jesienią 2015 roku w cuglach wygramy wybory ogłoszone przez waszego prezydenta Bronka/ zresztą imiennika mojego wspaniałego Ojca/.A pani pani Ewo/imienniczko mojej siostry / czym jesteś lepsza dziś od Pawła wszak to on studiował dwa fakultety w tym również z pani kolegą karierowiczem Grzesiem. A że ich nie ukończył jak tow.Kwaśniewski ..? Wszak politologia nawet nieukończona tytułem magistra w polityce bliższa niż medycyna. A wy lekarze w tym psychiatrzy jak pani kolega Bogdan Klich, którego miałem przyjemność spotkać przy windzie na uroczystościach nadania wyższego wojskowego stopnia prawdziwemu Bohaterowi Polski kapitanowi Aleksandrowi Tarnawskiego lat 94 w „mojej” Arenie Kraków .Jakimś dziwnym przypadkiem fotoreporter portala www.infokrakow25.pl uchwycił nas razem tzn ja ze swoim synusiem z przodu ,a pani w towarzystwie mistrza z Dakaru Rafała Sonika za nami, może to jakiś symbol nieprawdaż ? Gdybym pania wtedy zobaczył zapytałbym dlaczego nie zaprosiliście Pana „Cichociemnrgo” Aleksandra do w pełni komfortowej loży prezydenckiej, tylko nasz staruszek musi na boisku z Gortatem i jego kolegami słuchać tumultu, łomotu i głośnej muzyki i wąchać pot zawodników z bliskiej odległości, wszak pani uciekała na trybuny jak się później okazało chyba zakończyliście imprezę w loży prezydenckiej. Mój synek był wyposażony w Aptece w stopery.
Czy Pan Tarnawski również je dostał ? Ja i wielu zaskoczonych ludzi z niesmakiem i zażenowaniem
oglądają te pani poczynania, spływy Dunajcem, jazdę z panem wojewoda Milerem po schodach ruchomych oddanego w tamtym roku z dużym opóźnieniem Dworca PKP w Krakowie,głaskanie małego murzynka w towarzystwie posła8 siostrzeńca innego kiedyś waszego POsła i ministra sprawiedliwości-filozofa Gowina /ponoć bramkarza Czarnych Jasło ,który był za dobry do kopania piłki z Tuskiem i Schetyną/.Mówią po Krakowie ,ze Gibała ponoć zastanawia się czy po PO,Palikocie nie wstąpić do Partii Kukiza, myśle ,że Paweł szczerze i serdecznie by się uśmiał z nijakiego wg mnie „Narcyza” bo przed każdymi wyborami wydaje milion plakatów ,ulotek a nawet wykonuje nachalne telefony do mieszka©ńców Krakowa ,informując z tych bilbordów,że on Łukasz Gibała ma największe z wszystkich posłów zasługi dla nas mieszkańców .Ale zapomniał się na chwile że już nie jest oficjalnie z wami PO i chyba chciał pochwalić się ,że może być tłumaczem „murzyńskiego” ;).
Różni mądrzy ludzie jak np Pan Max Kolonko z TV Max wzywa panią do szybkiej dymisji, i zastąpienia Pani fachowcem politykiem jakich PO niewątpliwie POsiada ,może np. to być POzyskany z PiS „Misiek” Kamiński, skoro ponoć pani dziś „sufluje”/ z wykorzystaniem Cichociemnego itp./ czy nie lepiej oddać mu ster władzy na te kilka miesięcy?. Myślę ,że Max Kolonko ma rację, spojrzenie z za wielkiej wody jest bardziej obiektywne, nieprawdaż ?My tu w Polsce przez ostatnie lata przyzwyczailiśmy się do waszego rządzenia różnymi wiernymi wam nieudacznikami ,psychiatra do wojska ,a wojskowy na Szoguna,filozof na ministra sprawiedliwości a prawnik na ministra budownictwa i infrastruktury,w którym to dzis nie ma w śród 15 – tu ministrów i podsekretarzy stanu żadnego inżyniera ,i w tej naszej Ojczyżnie ma być dobrze ??? .Bo wy lekarze powinniście leczyć ludzi ,a nie rządzić naszym krajem wojskiem nasza ukochana Ojczyzną.Za pana Klicha spadły dwa najważniejsze w Polsce samoloty.za pani rządów mam nadzieję ,że do listopada tzn do moich imienin Andrzeja nic złego sie nie wydarzy oto będziemy się modlić ,myślę że w tej modlitwie nie tylko pomoże nam ksiądz Dyrektor,ksiądz Isakowicz,ale tez Kardynał Dziwisz z Wawelu inni duchowni ale i wszyscy Polacy. My nie jesteśmy panie Lis tacy głupi. Wasz czas sie kończy mam nadzieje. że na długie lata. Nie tylko mam nadzieje ja to wiem :).Dedykuję Pani Pani kochana Ewuniu/czasami tak mówie do mojej starszej siostry/ tak wiersz Juliana Tuwima "Wszyscy za wszystkich" z Elementarza Falskiego.
PS Pozdrowienia spod Wawelu inżynier Andrzej Doniec były inspektor nadzoru remontu kominów Zamku Królewskiego.
PS A Pani Kluzikowa niech już nowych elementarzy nie pisze ;),bo ten Falskiego nauczył mnie,moją siostre Ewę , brata Adama,moja nową przyjaciółkę tak myślę i wierzę Pania doktor Ewę Kopacz z Szydłowca i…całe pokolenia Polaków,wracajmy do najlepszych naszych korzeni,jak powiedział przedwczoraj Paweł Kukiz /CZŁOWIEK NIKT/ w Borzęcinie,nie szukajmy wrogów,a przyjaciół,nie szperajmy daleko w przodkach,bo skąd wiemy czy nasi pradziadowie nie byli: Żydami,Rosjanami,Grekami,Ormianami,Niemcomi itd. Była to riposta jak starszy Pan kazał mu na listy wyborcze wpisywać tylko rdzennych Polaków. A czy nie wystarczy ,że będą to UCZCIWI i KOMPETENTNI LUDZIE. Wg redaktora lisa Kukiz ich nie ma ,wg b Prezydenta Wałensy Kukiz to rozrabiaka,a ja panu mówię Paweł Kukiz to sympatyczny,spokojny i inteligentny człowiek będzie naszym Premierem wybierze najlepszych jak kiedyś Premier IIRP Grabski, o dziwo Paweł .a już młodego Grabskiego w szeregach swoich oddanych WoJOWników .Karierowiczów jak burmistrz Lubina szybko przejrzał, a do Pana w którego dobre intencje dla Polski wierzyłem/ale wtedy żył jeszcze nasz Ojciec św. JPII. Panie Prezydencie Lechu Paweł Kukiz Nasza Matkę Najświętsza ma w sercu a nie afiszuje się nosząc ją w klapie.
Andrzej Doniec –Stowarzyszenie Uaktywnionych Ludzi.
| This discussion has been closed. |