Kultura to rzecz pospolita!
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
to dotyczy chyba wszystkich wielkich dystrybutorów. Nasze mikro wydawnictwo własnie rozwiązało umowę z grupą A5 (Matras też przerabialismy). Kolejny rok wystawiania refaktur od refaktur nam się nie usmiecha. Stawiamy na sprzedaż w internecie mimo że nie jest wielka to przynajmniej nie generuje dodatkowych kosztów i oszczędza nerwy.
Może małe wydawnictwa powinny tworzyć własne kooperatywne sieci sprzedaży? Stowarzyszenie mikrowydawców albo coś podobnego?
Liczę także na waszą pomoc .
http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie
ja to tak widzę
Re:
Niestety - to nie działa w taki sposób jaki chcieliby pisarze czy twórcy.
Ja również chciałbym czytać dobre pozycje, ale ustalając stałą cenę właściwie niczego nie zmienimy (chyba, że na gorsze).
Jeśli chłam się sprzedaje - to chłam będzie promowany. I chłam będzie kosztował tyle co dobra książka, robiąc konkurencję dla ambitnej literatury. Historia pokazała, że zabranianie, nakazywanie, ustalanie (prohibicja w Stanach czy polski PRL) tak naprawdę otwierają tylko rynek na szereg działań nielegalnych lub oszustw i szukania "kruczków".
Nie można sztucznie "regulować" rynku i liczyć na to, że w ten sposób wyregulujemy preferencje konsumenckie. Jedyną opcją jest promocja kultury, zainteresowanie, trafianie w gusta. Pokazanie przewagi literatury nad chłamem.
Dopóki będzie popyt na chłam - dopóty będzie się sprzedawać. Wygrywają lepsi. I nie da się tego zmienić. Nie zmuszajcie ludzi do czytania "waszych" wybitnych dzieł.
Wasza petycje odniesie się tak samo do książki słabej jak i dobrej, konkurencja dalej będzie obowiązywać.
Re: NIE KUPUJĘ W EMPIKU
#20: BlackDoberman - NIE KUPUJĘ W EMPIKU
Zmień frajerze nicka i przestań podszywać się pod kogoś, kto używa go od zawsze!
| This discussion has been closed. |