Muzeum Książki Artystycznej w Łodzi
Skontaktuj się z autorem petycji
Porażka będzie kolejnym skandalem dot. Łodzi
Jest to miejsce wyjątkowe dla Łodzi!
Podpisałam tę petycję i będę zachęcać do tego innych, bo nie możemy dopuścić do niszczenia wyjątkowych miejsc naszej kultury, jakim jest to Muzeum, unikalnych w skali światowej. Miejsce to stworzone z pasji, serca, troski i głównie środków własnych wspaniałych ludzi Państwa Tryzno dla społeczeństwa. Mam nadzieję, że władze miasta Łodzi zostawią w spokoju to Muzeum i Państwa Tryzno, a zajmą się tymi miejscami i sprawami w Łodzi, które wymagają ich zainteresowania i rozwiązania. Niech rozum i rozsądek zwyciężą! Państwu Tryzno życzę wytrwałości, dalszej determinacji w obronie Muzeum i wokół samych przyjaciół.
Podpisałam petycję, bo w naszym coraz mroczniejszym kraju, Tryznowie i stworzone przez nich Muzeum Książki Artystycznej jest nasza chluba narodową, kartą wizytową, a nie mamy ich wiele. Obrzydliwość poczynań łodzkich władz (nie nowa) dowodzi, że epoka zlotego cielca trwa. Przecież jasnym jest, że władze miasta nie mają na uwadze wartości kulturalnej jaką ma to Muzeum (może po prostu nie rozumieją jej), jedynie widzą konkretne finansowe korzyści z wydalenia Tryznów stamtąd i oddania obiektu bardziej intratnej instytucji. No cóż, prawdą jest, że na Kulturze nie da się wiele zarobić. Tracę wszelką wiarę w inteligencję rządzących w mojej Ojczyźnie. Nie mam słów oburzenia.
Muzeum to stanowi element kultury narodu i unikat w światowej skali. Jest także świadectwem ginących zawodów. To wystarczajace powody, by w dalszym ciągu działało i pełniło pozytywna rolę na mapie naszego miasta.
i służyć ludziom,a nie przenosić.!!!!
Bo jest do dla łodzian i Łodzi bardzo ważne miejsce
| This discussion has been closed. |