Nie dla beatyfikacji abp. Andrzeja Szeptyckiego!!!
Skontaktuj się z autorem petycji
Gość#76 Oct 18, 2015, 17:04
Aby dać świadectwo prawdzie.
Gość#77 Oct 18, 2015, 17:04
Dla dania znaku sprzeciwu dla zwalczania wartości CYWILIZACJI ŁACIŃSKIEJ,oraz realizowanemu procesowi od ŻYDOBOLSZEWIZMU do ŻYDOBANDERYZMU przy odwołaniu się do antypolskich,bandyckich korzeni.
Gość#78 Oct 18, 2015, 17:05
dlatego że nie może być ktoś wynoszony na ołtarze kto działał przeciwko drugiemu człowiekowi ,ktoś kto święcił broń i inne narzędzia służące do mordownia narodu polskiego
Gość#79 Oct 18, 2015, 17:27
Witam, dlatego, że RODZICE a zwłaszcza Ojciec wychowywał mnie w duchu " Polskie Towarzystwo Gimnastyczne Sokół "
dlatego - za Maksymilianem Maria Kolbe powiedział: Żydzi w Polsce Tak, ALE NIE do Władzy bo zniszczą Kraj i Religię od wewnątrz.
Gość#80 Oct 18, 2015, 17:48
Ku pamięci ks. Jana Chojnackiego proboszcza parafii Długoszyje pow Dubno diecezja Łucka którego parafianie zostali wymordowani .W tym roku napisałem biografię tego kapłana pochodzącego z Szubina ,w 1995 kupiłem dom w którym urodził się Jan Chojnacki znalazłem tam listy ,telegramy i poznałem krewnego który opowiedział mi o losach księdza i jego rodziny . Informację można poszukać wpisując w google; ks Jan Chojnacki "życie i śmierć księdza" przedstawiony jest dramat życia tamtego czasu .Gdzie godność ludzka i ludzkie życie zostały podeptane i zdeprecjonowane .przykład osobisty duchowieństwa,męstwo i bezgraniczna ufność Bożej Opatrzności pomógł ludziom zachować pośród ciemności wojny i terroru światło wiary,które rozpraszało lęk i przywracało nadzieję w miłość i miłosierdzie Boga.Tej wiary zabrakło abp. Andrzejowi Szaptyckiemu, który w tamtym czasie powinien być przykładem prawdziwej posługi kapłańskiej i biskupiej w zahamowaniu zbrodni popełnianych przez Ukraińców na ludności polskiej która przechodziła ludzkie wyobrażenie. Z Szubina koło Bydgoszczy z nadzieja na zahamowanie procesu beatyfikacyjnego Posadzy Michał
Gość#81 Oct 18, 2015, 18:22
Bo jestem Polakiem i nienawidzę Bandery i UPA
Gość#82 Oct 18, 2015, 19:18
Opis listu mówi sam za siebie. Jak można uważać za świętego człowieka, który popierał mordowanie NIEWINNYCH kobiet, dzieci i starców, metodami Czerwonych Khmerów!
Gość#83 Oct 18, 2015, 19:22
Bo to oczywiste !!.
Gość#84 Oct 18, 2015, 19:40
Ponieważ interesuję się historią Wołynia i Abp. A.Szeptyckim dowiedziałem się ze wspomnień kresowian.
Gość#85 Oct 18, 2015, 20:21
Podpisałem tę petycję, ponieważ nie.ożna pozwolić żeby gloryfikator morderców został za świętego.
Gość#86 Oct 18, 2015, 21:28
To sprzeciw wobec banderyzmu ogarniającego Ukrainę i poszukiwania zbrodniczych bohaterów.
Gość#87 Oct 18, 2015, 23:21
.... bo nie zasluzyl
Gość#88 Oct 19, 2015, 01:10
jestem Kresowiakiem I dla nas postac Szeptyckiego-zdrajcy Kosciola wzbudza horror.
Brakuje nam SlugiBozego Kardynala Wyszynskieho, ktory skutecznie blokowal zapedy beaatyfikacji. Gdzie jest dzis Prytmas Polski ???
Ks Jan
Brakuje nam SlugiBozego Kardynala Wyszynskieho, ktory skutecznie blokowal zapedy beaatyfikacji. Gdzie jest dzis Prytmas Polski ???
Ks Jan
Gość#89 Oct 19, 2015, 03:02
Podpisalem,poniewaz mam taki obowiazek-rodzine mojego
sp.ojca bestialsko wymordowali oglupiali przez chazarow
ukraincy (mysle ze ten "duchowny" w rzeczywistosci jest
chazarem-dzisiaj ma tam miejsce rekonstrukcja imperium
chazarow).
sp.ojca bestialsko wymordowali oglupiali przez chazarow
ukraincy (mysle ze ten "duchowny" w rzeczywistosci jest
chazarem-dzisiaj ma tam miejsce rekonstrukcja imperium
chazarow).
Gość#90 Oct 19, 2015, 06:49
tu nie chodzi nawet o wiarę, ale o prawdę historyczną, która jest jedna!!!!
Gość#91 Oct 19, 2015, 07:18
Powodem podpisania tej petycji jest chęć zaprotestowania przeciwko zakłamywaniu historii w relacjach polsko-ukraińskich.
Szeptycki jest winny ludobójstwa i jego miejsce jest pośród przeklętych a nie błogosławionych. to hańba, że socjopatyczni, opętani ludzie są wynoszeni na ołtarze, banderowcy mogą być wynoszeni na ołtarze ale szatański to jemy służyli.
Szeptycki jest winny ludobójstwa i jego miejsce jest pośród przeklętych a nie błogosławionych. to hańba, że socjopatyczni, opętani ludzie są wynoszeni na ołtarze, banderowcy mogą być wynoszeni na ołtarze ale szatański to jemy służyli.
Gość#92 Oct 19, 2015, 07:33
Bo Szeptycki nie był dobrym człowiekiem, skro sprzymierzył się ze złem w czystej postaci. Święty czy błogosławiony to ma być człowiek, który jest przykładem dla innych, A Szeptycki jest przykładem jak najgorszego przykładu, bo miłosierdzia w nim nie było.
Gość#93 Oct 19, 2015, 07:35
Czarne jest czarnym, białe jest białym. Cała reszta jest kałem.
Jestem Polakiem, kocham swój kraj, pozdrawiam Polaków
Dariusz Chmielowski
Jestem Polakiem, kocham swój kraj, pozdrawiam Polaków
Dariusz Chmielowski
Gość#94 Oct 19, 2015, 08:04
Nie wolno być obojętnym!!!
Gość#95 Oct 19, 2015, 09:28
pochodzę ze wschodu Polski i znam chociaż tylko z opowieści wydarzenia wołyńskie
Gość#96 Oct 19, 2015, 10:53
To oczywiste
Gość#97 Oct 19, 2015, 11:58
swiecil narzedzia tortur i blogoslawil banderowcow
Gość#98 Oct 19, 2015, 13:44
bo tylu Polakow zginelo z rak banderowcow a kosciol jest DROGA I PRAWDA i ZYCIEM, a tylko prawda moze nas wyzwolic Amen
Gość#99 Oct 19, 2015, 14:31
Juz od dziecka znalem I wielu dotknietych zbradnia na Wolyniu,duzo o tym slyszalem.Prosze jednak nie manipulowac I nie zbierac pienidzy na cokolwiek bo na poczatku byla mowa o podpisaniu petycji I wyslaniu a nie sponsorowaniu czegos tam ,reklam itp.Nalezy byc prawdomownym !!!!
Gość#100 Oct 19, 2015, 14:58
Bo nie lubię zbójów i morderców małych dzieci.
| This discussion has been closed. |